Italijo, raduj se - ima ko da te čuva! Bufon će braniti na Mundijalu u Rusiji (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2016, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijo, raduj se - ima ko da te čuva! Bufon će braniti na Mundijalu u Rusiji (VIDEO)

"U naredne dve godine želim da nastavim da igram i treniram i imam veliku želju da igram za reprezentaciju. Želim da branim na šest Svetskih šampionata. Mislim da bi na taj način ostao zapisan u istoriji", rekao je 38-godišnji čuvar mreže

Golman Juventusa i kapiten reprezentacije Italije Ðanluiđi Bufon rekao je da još uvek ne razmišlja o eventalnoj penziji i istakao da ima veliku želju da brani na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Bufonu bi nastup u Rusiji bio šesti Mundijal u karijeri, čime bi izbio na prvo mesto večne liste, ispred legendarnog Nemca Lotara Mateusa i Antonija Karbahala iz Meksika.

"U naredne dve godine želim da nastavim da igram i treniram i imam veliku želju da igram za reprezentaciju. Želim da branim na šest Svetskih šampionata. Mislim da bi na taj način ostao zapisan u istoriji. Posle toga ću razmotriti svoju motivaciju i potencijalne mogućnosti koje će mi se ukazati", rekao je 38-godišnji čuvar mreže za Korijere delo Sport.

BESANE NOĆI ZBOG VIJEIRIJA I RONALDA

Iako ne postoji veliki napadač na svetu, kojem legendarni Điđi nije odbranio udarac, postoje oni golgeteri zbog kojih nije baš imao najmirnije snove.

"Bobo Vijeri je ispred svih, baš kao i čuveni Fenomeno (Luis Nazario da Lima Ronaldo). Njih dvojica su mi zadavali besane noći", rekao je Bufon.

Sjajni golmani se u Italiji podrazumevaju, ali Bufon je za klasu isped nove generacije čuvara mreže.

"Srećan sam što postoji velika grupa dobrih golmana u novijoj generaciji. Uvek smo imali veliku golmansku školu i važno je da vidimo plodove tog rada. Osim Đanluđija Donarume, tu su i Emil Audero iz Juventusa i Alek Meret iz Udinezea. Naravno, ima tu i nešto starijih kao što su Matija Perin, Marko Sportijelo, Andrea Konsilji, Antonio Mirante i mnogi drugi".

FUDBAL NIJE SAMO POSAO, VEĆ I EMOCIJA

Nakon skandala "Kalčopoli" Juventus je završio u Seriji B, ekipa se nalazila pred potpunim raspadom, ali je Bufon bio jedan od nekolicine igrača koji su odlučili da ostanu.

"Mogao sam da odem tog leta, bio sam u kontaktu sa nekoliko velikih klubova. Ali, odlučio sam da ostanem, jer verujem u znak zahvalnosti. To je vrednost koju kao društvo moramo da vratimo na površinu. Takođe, želeo sam da dokažem sve vrednosti fudbala. To nije samo posao, fudbal je i stvar osećanja. Pokušao sam da pokažem to".

Želja za povratkom u Seriju A je bila ogromna.

"Želeli smo da pokažemo da nisu u pravu", dodao je Bufon.

Dok u Romi počinju da okreću leđa svojoj legendi Frančesku Totiju, u Juventusu za sada nema takvih stvari u slučaju Đanluiđija Bufona. Mada, bilo ih je u primeru Alesandra del Pjera.

"Toti je jedinstven. Niko nikada neće moći da ispiše priču sličnu njegovoj. U isto vreme mislim i da je osnovna briga mora da bude ono što je najbolje za Romu. Spaleti želi da osigura prioritete. Toti će odlučiti kada želi da prestane sa fudbalom i čuo sam i da trener takođe misli na isti način. U suštini, smatram da su svi u pravu, ali oni nisu razumeli jedan drugoga i to je izazvalo konfuziju", smatra Bufon.

KAPITEN SE STAVLJA NA RASPOLAGANJE DRUGIMA

Nedavno se videlo koliko Toti znači za ostale igrače, isti je slučaj i u svlačionici Juventusa.

"Kapiten je neko ko svoje iskustvo stavlja na raspolaganje drugima, naručito mlađim igračima i pokušava da pronađe prave reči za njih. Moraju da znaju kolika je odgovornost nositi dres svog kluba i reprezentacije. Morate da budete prepoznatljivi i da radite za svoje igrače".

Iako je iza Juventusa praktično još jedna šampionska sezona, to nije tako izgledalo u oktobru prošle godine. Tada je Bufon osuo žestoku paljbu na račun svog tima.

"Imali smo vrlo jednostavan razgovor. Svi smo mislili na isto. Da nismo osvojili Sudeto ili da smo nastavili da igramo na katastrofalan način o nama bi se pričale razne stvari. Želeli smo svima da pokažemo da nisu u pravu. Pobedili smo 25 ili 26 utakmica i pokazali da to nije nemoguće učiniti", dodao je Bufon.

Juventus nakon 34. kola ima devet bodova više od drugoplasiranog Napolija i moglo bi da se desi da već pobedom u Firenci osvoji petu uzastopnu šampionsku titulu.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bufon bi na Mundijal 2018

Izvor: Mondo, 23.Apr.2016

Golman Juventusa i kapiten reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon rekao je da još uvek ne razmišlja o penziji i da bi voleo za dve godine u Rusiji da se upiše u istoriju..Foto: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino..Điđi Bufon ima 38 godina, ali još ne razmišlja o završetku karijere...Pouzdani...

Nastavak na Mondo...

Bufon: Želim da branim na Svetskom prvenstvu

Izvor: RTS, 23.Apr.2016

Golman Juventusa i kapiten reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon rekao je da još uvek ne razmišlja o eventalnoj penziji i istakao da ima veliku želju da brani na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. . .Bufonu bi nastup...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.