Blater: Zeleno svetlo Kosovu

Izvor: B92, 13.Jan.2014, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater: Zeleno svetlo Kosovu

Svetska fudbalska federacija dozvolila je Kosovu da organizuje i igra prijateljske reprezentativne utakmice, uz određene restrikcije.

Vladajuće telo svetskog fudbala objavilo je da je odluku donela Komisija za hitna pitanja, na čelu sa Sepom Blaterom, i to posle sastanka sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Kosova u petak.

Ova odluka predstavlja veliki podstrek razvoju fudbala na Kosovu i još jednom potvrdjuje izuzetnu moć koju naš sport ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da zbliži ljude“, rekao je Blater.

Odluka FIFA odnosi se na 200 članica tog tela širom sveta, ali njom nisu obuhvaćene reprezentacije i klubovi iz bivše Jugoslavije. Kosovo na tim mečevima neće moći da koristi nacionalne simbole, niti će biti dozvoljeno izvođenje himne. Na dresovima će stajati „Kosovo“ uz simbol zvezde.

Fudbalski savez Srbije i Evropska fudbalska unija ranije su sprečavali Blatera da dozvoli Kosovu da igra prijateljske utakmice, a poslednji pokušaj desio se u maju 2012. godine.

Timovi sa Kosova moraće 21 dan unapred da najave domaće utakmica, a FIFA će o njima obaveštavati Fudbalski savez Srbije.

Bilo kakvo kršenje ovog dogovora automatski će povlačiti prekid sporazuma“, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA dozvolila Kosovu da igra prijateljske utakmice

Izvor: Beta, 13.Jan.2014

CIRIH, 13. januara 2014. (Beta-AP) - Svetska fudbalska federacija (FIFA) dozvolila je u ponedeljak Kosovu da organizuje i igra prijateljske reprezentativne utakmice...FIFA je saopštila da je njena komisija za hitna pitanja, kojoj je predsedavao Sep Blater, donela ovakvu odluku posle sastanka s predstavnicima...

Nastavak na Beta...

FIFA dozvolila Kosovu da igra prijateljske utakmice

Izvor: NaDlanu.com, 13.Jan.2014

Svetska fudbalska federacija (FIFA) dozvolila je u ponedeljak Kosovu da organizuje i igra prijateljske reprezentativne utakmice... FIFA je saopštila da je njena komisija za hitna pitanja, kojoj je predsedavao Sep Blater, donela ovakvu odluku posle sastanka s predstavnicima fudbalskih čelnika Srbije...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.