Izvor: PRObjave.com, 25.Nov.2009, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski IT menadžeri spremni za računarski oblak

Na području informacionih tehnologija promene su velike i učestale, eksplozivan rast dešava se u četiri stuba tehnologije – smeštajnim kapacitetima, protoku, brzini izračunavanja i informacijama. Postavlja se pitanje koje tehnologije će omogućiti kontinuirani napredak, bez obzira na ekonomske okolnosti. Prema analizama kompanije Cisco jedno će biti tehnologije vezane za kolaboraciju, i druga grupa su data centri i obrada podataka, odnosno migracija na cloud computing. To su megatrendovi koji danas postoje, a toga su svesni i domaći IT menadžeri i inženjeri.
Kako pokazuje istraživanje sa Cisco Expo 2009, učesnici kao najveću prednost virtuelizacije ističu povećan nivo korišćenja resursa (65.63%), a zatim pojednostavljeno upravljanje (43.75%), kao i smanjenje operativnih troškova - smanjenje troškova infrastrukture, struje, hlađenja...(43.75%). Gotovo 10% srpskih preduzeća već koristi prednosti virtuelizacije.
Pitanja koja zabrinjavaju domaće IT menadžere i inženjere u vezi sa novim tehnologijama su skalabilnost data centara, odnosno mogućnosti podešavanja u skladu sa zahtevima posla (40.63%), migracija aplikacija i vreme potrebno za uvođenje novih aplikacija (34.38%), a u manjoj meri efikasno korišćenje energije (28.13%).
Trećina ispitanika planira ubuduće korišćenje cloud-based aplikacija i servisa u okviru kompanije, najvećim delom office aplikacija (21.88% od onih koji su potvrdno odgovorili) , poslovnog softvera (18.75%) i e-mail naloga (18.75%). Naprednije usluge kao što su online sastanci i web konferencije koristilo bi 10% IT menadžera i inženjera.

O kompaniji Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeća svetska kompanija u oblasti računarskih mreža koja transformiše način na koji se ljudi povezuju, komuniciraju i sarađuju. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi http://www.cisco.com. Aktuelne vesti nalaze se na adresi http://newsroom.cisco.com.
Attache
Vase Čarapića 15
11000 Beograd
Tel: +381 (0) 11 3036 474
Web: www.attache-pr.com
Kontakt:
Vladimir Veličković
Funkcija: Consultant
Email: vladimir.velickovic@attache-pr.com

Nastavak na PRObjave.com...






Povezane vesti

Srpski IT menadzeri spremni za racunarski oblak

Izvor: Economy.rs, 25.Nov.2009

Na nedavno odrzanoj konferenciji Cisco Expo 2009 u cijem fokusu je bio dalji razvoj data centara i virtuelizacija, kolaboracija i objedinjene komunikacije, kao i bezbednost na mrezi, sprovedeno je istrazivanje medu ucesnicima o poznavanju prednosti virtuelizacije, upotrebi racunarskog oblaka i softvera-kao-usluge...

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.