Živa biblioteka i ove godine na Sajmu knjiga

Izvor: Press, 31.Okt.2014, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Živa biblioteka" i ove godine na Sajmu knjiga

"Živa biblioteka" - osobe koje su bile diskriminisane, mete predrasuda i stereotipa i koje svoja iskustva pričaju u direktnom razgovoru, i ove godine naći će se na Sajmu knjiga, u okviru Sajma obrazovanja "ZVONCE".
Knjige u toj jedinstvenoj biblioteci su živi ljudi, osobe iz ugroženih manjinskih grupa, Romi, osobe koje žive sa HIV-om, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << osobe sa invaliditetom, LGBT osobe, kao i mnogi drugi ljudi koji se svakodnevno susreću sa nepravdom, diskriminacijom, ponižavanjem, ali imaju snagu i želju da u prijateljskom razgovoru svoja iskustva podele sa čitaocima, saopšteno je iz Kabineta poverenika za zaštitu ravnopravnosti.
Cilj "Žive biblioteke" je, kako se navodi, promocija ravnopravnosti i tolerancije jer predstavlja priliku i način da se kroz autentične životne priče čuju iskustva i problemi onih koji su izazvani diskriminacijom u svakodnevnom životu.

 
Posetioci Sajma knjiga i obrazovanja treću godinu zaredom imaju priliku da lično upoznaju svoje "stereotipe" i da nakon što "pročitaju" takvu knjigu promene stav prema pripadnicima stigmatizovanih društvenih grupa.
"Živa biblioteka" će raditi u okviru Sajma knjiga u Hali 2 - nivo C, 1. i 2. novembra od 11 do 17 časova. 
"Ne ceni knjigu po koricama - Živa Biblioteka" je zajednički projekat Kancelarije Saveta Evrope u Srbiji i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"Živa biblioteka" na Sajmu knjiga: Iznajmite diskriminisanu osobu da vam ispriča svoja iskustva

Izvor: 24sata, 31.Okt.2014

"Živa biblioteka" - osobe koje su bile diskriminisane, mete predrasuda i stereotipa i koje svoja iskustva pričaju u direktnom razgovoru, i ove godine naći će se na Sajmu knjiga, u okviru Sajma obrazovanja "ZVONCE"...Knjige u toj jedinstvenoj biblioteci su živi ljudi, osobe iz ugroženih manjinskih...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.