Proširena rang lista na Medicinskom fakultetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2010, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proširena rang lista na Medicinskom fakultetu

NOVI SAD -

Nakon proširenja rang liste na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu konačni rezultati objavljeni su na sajtu ovog fakulteta. Zbog velikog interesovanja i izuzetno dobro urađenog prijemnog ispita dozvoljeno je proširenje rang liste od strane osnivača za 60 mesta za samofinansirajuće studente.

Ove godine interesovanje za studije medicine u Novom Sadu bilo je dvostruko veće od predviđenog broja mesta. Za upis je konkurisalo 772 kandidata, od čega je 166 kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bilo sa prosekom 5.00.

"Ono što do sada nikada nije bilo je da su najbolji studenti Srbije polagali prijemni kod nas, što se može videti da oni koji su bili ispod crte, mogli su sa tim brojem bodova biti upisani u Nišu ili Beogradu, što naravno ide u prilog visokom kvalitetu stručnog kadra ali i naše škole", kaže dr Nikola Grujić, dekan Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Upravo zbog velikog broja odličnih učenika koji su ostali neupisani, ove godine je traženo proširenje liste.

Odlukom kolegijuma dekana i savetom Medicinskog fakulteta od 8. jula ove godine, a uz saglasnost pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje, dozvoljeno je proširenje rang liste za upis na Medicinski fakultet.

Rang lista je proširena za 60 mesta i ovi studenti će biti u kategoriji samofinansirajućih, tako da će godinu studiranja na ovom fakultetu platiti 88 000 dinara. Većina studenata sa nestrpljenjem je iščekivala rang listu nakon proširenja kako bi videli da li su upisani.

Od ove godine praviće se rang liste uspeha studenata tokom školovanja tako da i oni koji sami plaćaju školovanje mogu preći na budžet, i obrnuto.

Takođe, očekuje se i formiranje rang liste uspeha Medicinksih fakulteta u regionu, kako bi se poboljšali kvalitet nastave i školovanja budućih lekara.
Pogledaj vesti o: Rezultati prijemnog ispita

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Druga šansa u septembru

Izvor: Danas, 19.Jul.2010

Posle prvog upisnog roka na Beogradskom univerzitetu je ostalo slobodno 531 mesto na budžetu i 456 za samofinansirajuće studente, a na fakultete Univerziteta u Novom Sadu moći će da se upiše još 249 budžetskih studenta i 1.263 brucoša koji će plaćati školovanje. Na medicinskim i većini društvenih...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.