Liberija: Niko od 25.000 kandidata nije položio prijemni

Izvor: NaDlanu.com, 27.Avg.2013, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liberija: Niko od 25.000 kandidata nije položio prijemni

Prosvetne vlasti u Liberiji saopštile su da nijedan od skoro 25.000 kandatata za upis na fakultete nije položio prijemni ispit.

Kako je navedno, to se do sada nikada nije dogodilo.BBC prenosi reči predstavnika univerziteta da je kandidatima nedostajalo entuzijazma i poznavanja osnova engleskog jezika.Predsednica Liberije, dobitnica Nobelove nagrade Elen Džonson Širlaf, nedavno je izjavila da je obrazovni sistem u rasulu, ali su rezultati sa prijemnog ispita za fakulteta ipak šokantni >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i poražavajući.Iako je potvrđeno da će fakulteti ove godine ostati bez brucoša, ministarka obrazovanja Etmonija Dejvid Tarpeh najavila je da će posetiti univerzitet ne bi li nekako shvatila šta se desilo."Jasno mi je da postoje nedostaci u školama, ali sumnjivo mi je da baš svi kandidati padnu na prijemnom ispitu. To je poput masovnog ubistva", rekla je ministarka.Bez obzira na pritiske da se napravi izuzetak i na fakultete ipak upišu bar oni sa najviše poena, predstavnik univerziteta Momodu Getaveh rekao je da se to sigurno neće desiti i poručio učenicima da se mnogo bolje pripreme za narednu godinu.Izvor: 24sata
Pogledaj vesti o: Rezultati prijemnog ispita

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niko od 25.000 kandidata nije položio prijemni ispit!

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Avg.2013

MONROVIJA - Prijemni ispit za upis na fakultete u Liberiji niko od oko 25.000 kandidata nije položio, što se nikada do sada nije dogodilo, preneo je BBC.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.