Danas preliminarni rezultati prijemnog

Izvor: Blic, 21.Jun.2013, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas preliminarni rezultati prijemnog

Škole u Srbiji danas će objaviti preliminarne rezultate završnog ispita budućih srednjoškolaca, dok će konačni rezultati biti objavljeni 25. juna. Upis učenika u prvom krugu predvidjen je za 8. i 9. jul, dok drugi upisni krug na preostalim slobodnim mestima počinje 9. jula i traje do 12. jula.

Osmi razred je ove godine završilo 70.385 đaka, a malu maturu je prvi put polagalo i oko 1.200 odraslih polaznika programa "Druga šansa".

U srednjim školama ima skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 80.000 mesta, oko 10.000 više nego što je osmaka.

Svršeni osmaci su u ponedeljak i u sredu polagali testove iz sprskog i matematike, čime su završili polaganje male mature, obaveznog testa kojim završavaju osnovnoškolsko obrazovanje.

Ispit iz matematike trebalo je da polažu u utorak, ali je ono pomereno za sredu, jer je Republička upisna komisija uoči početka polaganja došla u posed fotokopije jedne od kombinacija.

Rešenja zadataka sa testa za matematiku i srpski mogla su da se vide na sajtu Ministarstva prosvete, kao i sajtu "Blica" odmah po završetku ispita.

Ove godine je na testiranju bilo 75 odsto nepoznatih zadataka, dok je 25 odsto delimično poznatih sa izmenjenim sadržajem u odnosu na zbirke. Učenici ne mogu da "padnu" na maloj maturi, ali treba da imaju što više poena, jer tako povećavaju šansu da upišu željenu školu.

Pročitajte još Roditelji osmaka: Ispali smo glupi Zašto su manjine polagale drugačiji test: Da li je na mađarskom 2+2 = 5? Ko će da odgovara za bruku sa testovima: Ministar Obradović pere ruke Bruka za državu: Testovi za malu maturu prodavani preko Fejsbuka i na ulici Ministarstvo: Test iz matematike po proceduri i bez nepravilnosti Ministar i dalje tvrdi da nije bilo prepisivanja: Rezultati iz srpskog gori nego prošle godine! Profesori: Uhvatili smo đake i sa rešenjima iz srpskog Obradović: Podneću ostavku tek kad se utvrde činjenice, pozivi za moju smenu su politički Jedinica za Žarka Obradovića Test iz srpskog bio nepristojno lak: Najteže pitanje kako se piše "Ne znam" Forum beogradskih osnovnih škola traži smenu Obradovića, pridružuju se i ostali

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rezultati prijemnog ispita

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.