Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je potraga za Beucom trajala tako dugo: Zakazale stručne službe, telo pronašao pas

U Kozluku kod Zvornika, u rukavcu Drine na jako nepristupačnom terenu, nađeno je telo slovenačkog skakača Andreja Beuca (34), koji je u nedelju nakon skoka sa mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića izronio i potom nestao u vodi.

Telo je iz nepristupačnog i blatnjavog terena izvučeno juče po podne, te prevezeno u Opštu bolnicu u Zvorniku. Biće urađena obdukacija, nakon čega će se znati tačan uzrok njegove smrti.

- U koritu Drine u Kozluku u 11.20 nađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je beživotno telo nepoznate osobe, a kasnije je potvrđeno da je reč o Andreju Beucu, Slovencu (34) - saopšteno je iz policije. Telo su identifikovale majka Zdenka i jedna od dve Beucove sestre koje su ranije došle u Zvornik.

Abdulah Hasanović, meštanin Kozluka, prvi je video telo dok je obilazao obližnju njivu.

- Krenuo sam sa psom do njive i do Drine. Ne bih ni išao do obale, jer se teško prilazi pošto je padala kiša, a teren je bio blatnjav. Pas je stalno nasrtao prema obali pa sam sišao da vidim da li ima nešto u vodi. Desetak metara dalje u jednom rukavcu među vrbama sam nešto opazio.

Prvo sam mislio da je neka lutka, a pošto je tamo još teže prići vratio sam se nazad. Međutim, pas je i dalje nasrtao prema tom delu obale, a kada sam se vratio bliže video sam telo. Nazvao sam policiju i ostao na tom mestu dok nisu stigli - rekao je Hasanović.

Po prijavi o mogućem nalasku tela, krenule su i ronilačke ekipe koje su od ponedeljka tražile Beuca, kao i ekipa Profesionalne vatrogasne jedinice sa čamcima.

Po rečima Bate Gajića, ronioca kluba „TRB” iz Bijeljine, bilo je za očekivati da telo voda izbaci na površinu nakon četiri ili pet dana.

- Po prijavi smo krenuli u pretragu obale i našli telo - rekao je Gajić.

Pročitajte još:

Podsećamo, Andraj Beuc je kao deveti takmičar skakao sa mosta kralja I Aleksandra Karađorđevića, u okviru manifestacije „Zvorničko leto”. Skakači su sakakli sa visine od 20 metara u Drinu, gde je dubina oko pet matara. Na skokovima sa mosta u Zvorniku bili su angažovani ronioci i spasioci iz agencije „Euro Sekjuriti“ iz Beograda, a nakon završetka kompletne istrage biće poznata evetualna odgovornost za ovaj slučaj.

Stevanović: Utvrditi čija je krivica

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović izjavio je da je ovo jako težak trenutak za njega i sve građane Zvornika.  - Telo je nađeno što je važno kako bi bio dostojanstveno sahranjen. Žao mi je što je došlo do svega ovoga. Nakon obdukcije i istrage znaće se pravi razlog njegove smrti i utvrditi čija je krivica za ovaj strašan događaj - rekao je Stevanović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zasto je potraga za Beucom trajala tako dugo Zakazale strucne sluzbe telo pronasao pas

Izvor: medio.rs, 12.Avg.2016

U Kozluku kod Zvornika, u rukavcu Drine na jako nepristupačnom terenu, nađeno je telo slovenačkog skakača Andreja Beuca (34), koji je u nedelju nakon skoka sa mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića izronio i potom nestao u vodi...Telo je iz nepristupačnog i blatnjavog terena izvučeno juče...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.