Zagreb: Lampice, svijeće, vjenčići – počele pripreme za Advent

Izvor: Cafe.ba, 22.Nov.2014, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Lampice, svijeće, vjenčići – počele pripreme za Advent

Iako Advent počinje tek u iduću nedjelju, Zagrepčani već počinju s kupnjom adventskih rekvizita. Prve lampice već su navečer upaljene u centru grada.

ZAGREB (AA) – Iako Advent počinje tek u iduću nedjelju, 30. novembra, Zagrepčani već počinju s kupnjom adventskih rekvizita. Prve lampice već su navečer upaljene u centru grada, a niske temperature najavljuju dolazak zimskog vremena i božićnog ugođaja, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Advent je period >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << od četiri tjedna prije Božića. Simboliziraju ga četiri svijeće postavljene unutar vjenčića od slame, šiba ili borovih grana. Svake nedjelje pali se po jedna adventska svijeća u vjenčiću, da bi na sam dan Božića bila upaljena i posljednja.

Kao neizostavan rekvizit koji se nađe u kućama u adventsko vrijeme je i božićna zvijezda, cvijet najčešće crvene boje koji cvjeta u ovo zimsko vrijeme sve do Božića i Nove godine. Lijepo ukrašen suhim voćem i biljem, vjenčić bez svijeća početkom Adventa katolici vješaju na ulazna vrata gdje ostaje do poslije Nove godine.

Komunalni djelatnici u proteklom su tjednu počeli s ukrašavanjem grada vješanjem lampica po centru, u najprometnije ulice i na glavni trg. Sa službenim početkom "Adventa u Zagrebu“ kojega svake godine organizira Turistička zajednica, bit će upaljene sve lampice u gradu, a u centru će se organizirati tradicionalni Božićni sajam.

Zagreb i ove godine očekuje velik broj turista iz europskih i azijskih zemalja koji će u gradu  provesti božićni i novogodišnji period.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.