ZJAPE PRAZNI Na svakom trećem izlogu stoji natpis “izdaje se”

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZJAPE PRAZNI Na svakom trećem izlogu stoji natpis “izdaje se”

Prostrani, atraktivni i dobra šansa za zaradu – poslovni prostori u najvećem gradu Srpske nude mnoštvo mogućnosti, ali, ipak, mesecima zape prazni.

Niko ne zna tačno koliko ih ima, ali je jasno da ih je previše. Zakupnine variraju od nekoliko stotina do nekoliko desetina hiljada maraka, a ekonomisti kažu da je upravo cena presudna. Da bi se rentirao preskupi lokal, poručuju, mesečni promet mora da prevaziđe sva očekivanja, javlja ATV

Skupa kirija
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Kako drugačije objasniti činjenicu da jedan lokal u centru Banjaluke, mesečni zakup iznosi 30 hiljada maraka, što privrednici teško mogu da plate, s obzirom na to da su tu i drugi nameti, i fiskalni i parafiskalni nameti -  objašnjava Zoran Berak, područna privredna komora Banjaluka.

To znači da praktično samo banke imaju taj luksuz da plaćaju kiriju dvadeset i više hiljada maraka, koliko vlasnici cene neki od lokala u srcu Banjaluke. Odgovornost za prazne poslovne prostore, smatraju, snose i gradski oci, jer su propisali da svaka nova zgrada u Banjaluci mora da ima i poslovni objekat.

- To poskupljuje samu investiciju, poskupljuje kvadrat uopšte u toj zgradi, a ta hipergradnja dovodi do toga da je sve više poslovnih prostora prazno - kaže Dragan Milanović, agencija za nekretnine “Remaks”.

Iz gradske uprave poručuju da stalno procenjuju ima li potrebe za novim stanovima i poslovnim prostorima. Ostavili su, kažu, i različite mogućnosti investitorima.

Sa ili bez otvorenih opcija, upada u oči mnoštvo praznih izloga u strogom centru grada, iako je to, po nepisanom pravilu, najatraktivnija lokacija. Čak ni čuveni “Mekdonalsov” hamburger nije mogao da opstane u Gospodskoj ulici, a i u taj lokal niko se nije uselio skoro godinu i po dana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poslovni prostori u Banjaluci zjape prazni

Izvor: Capital.ba, 27.Jul.2016, 09:50

BANJALUKA, Prostrani, atraktivni i dobra šansa za zaradu – poslovni prostori u najvećem gradu Srpske nude mnoštvo mogućnosti, ali, ipak, mjesecima zjape prazni. Na svakom trećem izlogu u gradu stoje natpisi – “izdaje se”. Niko ne zna tačno koliko ih ima, ali je jasno da ih je previše....

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.