Veliki šumski požar u Ljubinju stavljen pod kontrolu

Izvor: Blic, 20.Avg.2017, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki šumski požar u Ljubinju stavljen pod kontrolu

Ljubinjski vatrogasci uz pomoć Civilne zaštite i meštana uspeli su u kasnim poslepodnevnim časovima da stave pod kontrolu veliki šumski požar u Ljubinju, gde je plamen u jednom momentu dostizao visinu i pedesetak metara.

Miodrag Ilić, komandir ljubinjskih vatrogasaca rekao je „EuroBlicu“ da je stanje na požarištu počelo da se stabilizuje oko 17 časova, te da je zaustavljeno širenje vatre prema Poljicu.

-Uspeli smo to zaustaviti, jer da je vatra ušla u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rejon Poljica, gde je i najnaseljenije, za vrlo kratko vreme progutala bi zasade paprika i žitarica i ko zna gde se proširila – naveo je Ilić.

Ponovo je otvoren i put Ljubinje – Stolac, koji je od sinoć, kada je izbio požar, više puta bio zatvaran pošto je gorelo sa obe strane ovog putnog pravca.

Ljubinjski vatrogasci očekuju da je pred njima nešto mirnija noć nego predhodna, a jedino se plaše vetra koji bi ponovo rasplamsao vatru, naročito u ranim jutarnjim satima.

Iako je bila najavljena, kiša na jugu Hercegovine danas poslepodne nije pala.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.