Izvor: Blic, 17.Feb.2017, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen generalni sekretar SDA Amir Zukić

Generalni sekretar SDA Amir Zukić uhapšen je danas po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, rekla je portparol Tužilaštva Azra Bavčić.

Zukić je uhapšen zbog nezakonitog zapošljavanja u javnim preduzećima.

Ime Amira Zukića, te potpredsednika SDA Asima Sarajlića i Mirsada Kukića dovođeno je u vezu sa nezakonitim zapošljavanjem nakon hapšenja u akciji "Bosna".

Tada uhapšeni bivši izvršni direktor "Elektroprivrede BiH" Esed Džananović rekao je da je zapošljavanje u "Elektroprivredu" vršeno po direktnom nalogu visokih zvaničnika SDA.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sarajevo: Uhapšen Amir Zukić, generalni sekretar SDA

Izvor: Cafe.ba, 17.Feb.2017

- Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS, za AA je potvrdila da je Zukić uhapšen i zbog nezakonitog zapošljavanja u javnim preduzećima

Nastavak na Cafe.ba...

Generalni sekretar SDA Amir Zukić predat u nadležnost Tužilaštva KS

Izvor: Blic, 18.Feb.2017, 17:37

Generalni sekretar SDA Amir Zukić i njegov vozač Seid Fazlagić predati su u nadležnost Tužilaštva KS, gde će biti zadržani naredna 24 sata na ispitivanju, potvrdila je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić...Postupajući tužilac će nakon ispitivanja doneti odluku od daljim merama, odnosno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.