TAČKA NA Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Srpske

Izvor: Blic, 16.Avg.2017, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAČKA NA Ustavni sud BiH odbacio apelaciju Srpske

Ustavni sud BiH je doneo Odluku kojom je odbijena apelacija Pravobranilaštva RS.

Naime, pravobranilaštvo RS je u septembru 2016. godine uložilo apelaciju Ustavnom sudu BiH i zatražilo odgodu izvršenja Odluke Apelacionog veća Suda BiH kojom je naloženo da vojna imovina u Han Pijesku (objekat Veliki Žep) bude uknjižena na BiH.

Odluka Apelacionog veća BiH je konačna i izvršna.

- Ovo je tačka na i za knjiženje ne samo objekta Veliki Žep u Han Pijesku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nego po principu precendentnog prava, moguće je svu vojnu-državnu imovinu knjižiti na njenog stvarnog vlasnika – državu Bosnu i Hercegovinu, odnosno za potrebe Oružnih snaga BiH. Očekujemo da Predsedništvo BiH, kao vrhovni komandant Oružanih snaga hitno obavesti generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da su se stekli uslovi za aktivaciju MAP za BiH - kazao je predsednik Stranke za BiH (SBiH,  Amir Jerlagić.

Na ovaj način ispunjen je i poslednji Talinski uslov iz 2009. godine.

Iz SBiH podsećaju da se u Talinu Haris Silajdžić kao član Predsedništva BiH uspeo izboriti za aktivaciju MAP, a da ni osam godina nakon toga još ništa nije urađeno.

Takođe podsećaju da je neprovođenje odluka Ustavnog suda BiH krivično delo, te stoga očekuju da će se u taj proces knjiženja vojne-državne imovine aktivno uključiti svi izvršni organi iz RS (Vlada RS sa ministarstvima, Geodetski zavod RS itd).

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ustavni sud odbio apelaciju RS: Vojna imovina se može knjižiti na državu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Avg.2017

SARAJEVO - Ustavni sud BiH na svojoj posljednjoj sjednici donio je odluku kojom je odbijena apelacija Pravobranilaštva Republike Srpske, kao vid žalbe na raniju odluku Suda BiH kojom je naloženo da se vojna imovina u Han Pijesku uknjiži na BiH..Pravobranilaštvo RS je u septembru 2016. godine uložilo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.