Srbija: U autobusu pronađeno 28 kilograma duhana i 15.000 cigareta

Izvor: Cafe.ba, 29.Avg.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: U autobusu pronađeno 28 kilograma duhana i 15.000 cigareta

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Gostun spriječili pokušaj krijumčarenja 28 kilograma rezanog duhana i 15.000 komada cigareta, saopštila je danas Uprava carina. Carinici su 28. avgusta ove godine na graničnom prelazu Gostun spriječili ...

... pokušaj krijumčarenja 28 kilograma rezanog duhana i 15.000 komada cigareta, a cigarete i duhan su otkriveni u prtlljažniku, prilikom detaljne kontrole autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Herceg Novi - Beograd. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

Cigarete marki "bond", "merilin", "san slims" i "ronhil", kao i 28 kilograma rezanog duhana, carinici su pronašli spakovane u tri putne torbe koje su pripadale jednoj od putnica koja je iz Crne Gore putovala u Srbiju.

Protiv putnice je pokrenut prekršajni postupak, a cigarete i duhan su privremeno zadržani, kako pravila nalažu - do okončanja postupka.

Rezani duhan i cigarete su popularna roba za krijumčarenje, a naročito u posljednje vrijeme zbog smanjene kupovne moći građana. Krijumčari vrlo često pokušavaju da iskoriste saobraćajne gužve na početku ili kraju turističkih sezona, jer misle da su kontrole na graničnim prelazima manje, ali ih carinici svakodnevno demantuju otkrivanjem prekršaja, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.