Izvor: Blic, 05.Dec.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Kantonalni sud odredio jednomesečni pritvor tužiocu Džemalu Kariću

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor tužiocu Džemalu Kariću na predlog Kantonalnog tužilaštva KS.

On se tereti za krivično delo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delom zloupotreba položaja ili ovlaštenja, prenosi N1.

Podsećamo, u akciji "Pravda" čija je realizacija počela 11. novembra uhapšeno je više osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal u vezi s krivičnim delima zloupotrebe položaja, povrede zakona od sudije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pranja novca i prevara.

Karić se sumnjiči da je organizatoru i članovima osumnjičene kriminalne organizacije, čiji su akteri lišeni slobode u sklopu akcije "Pravda", davao pravne savete i odavao podatke o predmetima koji se vode u Tužilaštvu KS i sudovima u KS.

Pročitajte još:

Tužilaštvo KS je tražilo određivanje jednomesečnog pritvora Kariću zbog opasnosti od njegovog uticaja na svedoke, prikrivanja dokaza, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Određen jednomjesečni pritvor tužiocu Džemalu Kariću

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2016

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor tužiocu Džemalu Kariću na prijedlog Kantonalnog tužilaštva KS...On se tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja...Podsjećamo, u akciji "Pravda" čija je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.