Izvor: Blic, 29.Sep.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslovna prevara: Banjalučani protivpravno prisvojili 24.000 KM

Banjalučka policija podnela je nadležnom tužilaštvu izveštaj protiv Banjalučana čiji su inicijali V.B. /26/ i A.L. /30/ koji su osumnjičeni da su poslovnom prevarom i falsifikovanjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava protivpravno prisvojili 24.000 KM, saopšteno je iz Centra javne bezbednosti Banjaluka.

Osobe su osumnjičene da su od oktobra do decembra 2015. godine, u svojstvu odgovornih lica preduzeća iz Banjaluke, oštetili drugo preduzeće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << takođe, iz Banjaluke, na način što nisu izvršili uplatu robe, koju su, po prethodno sklopljenom ugovoru o poslovnoj saradnji, bili dužni isplatiti.

Osumnjičeni V.B. je izdao menicu za koju je znao da nema pokrića u svrhu obezbeđivanja plaćanja ugovorenog posla, a preuzetu poslovnu dokumentaciju, koju je bio dužan voditi na osnovu zakona, nije uneo u poslovne knjige preduzeća.

Opisanim radnjama, osumnjičeni su pričinili materijalnu štetu drugom preduzeću, a protivpravno prisvojili 24.000 KM.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poslovnom prevarom do 24.000 KM

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2016

BANJALUKA - Banjalučka policija podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv Banjalučana čiji su inicijali V.B. /26/ i A.L. /30/ koji su osumnjičeni da su poslovnom prevarom i falsifikovanjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava protivpravno prisvojili 24.000 KM,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.