Poskupeo javni vrtić u Doboju: Od januara 160 KM mesečno

Izvor: Blic, 22.Dec.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupeo javni vrtić u Doboju: Od januara 160 KM mesečno

Javna predškolska ustanova "Majke Jugović", čiji je osnivač grad Doboj, povećala je cenu celodnevnog boravka za decu i od januara će iznositi 160 KM mesečno.

Odluka je danas usvojena na sednici Skupštine grada na inicijativu menadžmenta Javne predškolske ustanove "Majke Jugović".

Poskupljenje je pravdano realizacijom programa "Predškolske ustanove prijatelji pravilne ishrane" i Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja ishrane, njege, preventivne zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaštite i socijalne zaštite dece u predškolskoj ustanovi, te povećavaju troškove ishrane, jer su u obavezi da pristupe pravilnoj ishrani i uvođenju zdrave hrane.

Za odluku o poskupljenju glasalo je 20 odbornika, dva su bila protiv, a osam uzdržano.

Odbornik PDP Slobodan Vasiljević svoju odluku da glasa protiv povećanja cene obrazložio je potrebom da lokalna Skupština treba da stvara pozitivni ambijent za podizanje nataliteta, a ne da donosi odluke koje su direktan udar na budžet roditelja.

- Treba se napraviti dobra ekonomska analiza jer cena usluga u privatnim vrtićima ne prelazi 200 KM dok u javnoj predškolskoj ustanovi, u zbiru participacija grada i roditelja, ona iznosi oko 300 KM - rekao je Vasiljević.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Doboju poskupio javni vrtić

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2016

DOBOJ - Javna predškolska ustanova "Majke Jugović", čiji je osnivač grad Doboj, povećala je cijenu cjelodnevnog boravka za djecu i od januara će iznositi 160 KM mjesečno.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.