Mejveder dobio borbu vijeka

Izvor: BanjalukaLive.com, 03.Maj.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mejveder dobio "borbu vijeka"

Flojd Mejveder pobijedio je Manija Pakjaa na poene poslije 12 rundi u 'borbi vijeka', kako je nazvan njihov dugo očekivani duel u Las Vegasu. Mejveder je pobjedu odnio jednoglasnom odlukom sudija: 118-110, 116-112, 116-112 i tako došao do titule prvaka svijeta u verzijama WBO, WBA, WBC i The Ring u velter kategoriji. 38-godišnji Amerikanac je na taj način ostao neporažen u profesionalnoj karijeri, ostvarivši i 48. pobjedu. Sa druge strane, godinu dana mlađi Pakjao je pretrpio šesti poraz >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << u svom 65. meču u karijeri. Mejveder je, kao što se i očekivalo, najveću prednost napravio dužim rukama i odličnom defanzivom. U prvom delu borbe Amerikanac je bio bolji, Pakjao je u finišu pokušao da preokrene, ali ipak nije uspio. Mejveder je pogodio 148 od 435 udaraca koliko je zadao, dok je Pakjao bio slabiji (81 od 429). Pakjao se poslije meča nije složio sa odlukom sudija, dok je Mejveder odao priznanje svom rivalu. Što se tiče samog boksa, ovo nije bila 'borba vijeka', iako je bilo odličnih momenata i drame. Međutim, zvižduci koje je dobio Mejveder tokom pobjedničkog govora dovoljno govore šta je publika mislila o borbi. Od 2009. godine, kada su Pakjao i Majveder ušli u raspravu, čekala se ova borba. (B92, foto: Beta/AP)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Mejveder dobio 'borbu veka'!

Izvor: Prva.rs, 03.Maj.2015

 . .  . Mejveder je pobedu odneo jednoglasnom odlukom sudija: 118-110, 116-112, 116-112 i tako došao do titule prvaka sveta u verzijama WBO, WBA, WBC i The Ring u velter kategoriji.. 38-godišnji Amerikanac je na taj način ostao neporažen u profesionalnoj karijeri, ostvarivši i 48. pobedu. Sa druge...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.