KLIZIŠTA PRETE KUĆAMA Stanovnici sela kod Vareša u strahu, jedna štala u potpunosti uništena

Izvor: Blic, 25.Jul.2016, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLIZIŠTA PRETE KUĆAMA Stanovnici sela kod Vareša u strahu, jedna štala u potpunosti uništena

Zbog klizišta u mestu Stupni do, opština Vareš, ugroženo je oko sedam kuća, a jedna štala je popunosti uništena.

Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona je u izveštaju navela da je do sela Stupni pristup putem onemogućen zbog klizišta na više mesta, a put je u popunosti uništen na više mesta, prenosi N1.

U gradu Varešu na nekim mestima došlo je do velikih zemljanih nanosa do pola metra uzrokovanih izlevanjem Bukovog potoka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Na području opštine Žepče, usled jake kiše potpuno je prekinuta deonica lokalnog puta prema zaseoku Jastrebac u MZ Željezno polje usled klizišta i nanosa koje je voda donela sa sobom. Postoji alternativni pravac preko zaseoka Mjestova Ravan.

- Selo Šahmani potpuno je odsečeno, na mestu puta gde je i pre bilo klizište uzrokovano poplavama 2014. godine, velikom količinom vode u vidu bujice. Reka Željeznica je za kratko vreme brzo porasla i izlevala se u priobalnim područjima - navode u Službi za civilnu zaštitu opštine Vareš.

Na području opštine Breza, u toku noći došlo je do izlevanja reke Stavnje na šest mesta. Oko pola dva ujutro došlo je do povlačenja reke i smirivanja situacije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(VIDEO) PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U BIH: Pojedina sela odsečena, kućama prete klizišta

Izvor: Kurir, 25.Jul.2016

...U opštini Vareš proglašeno je stanje prirodne katastrofe zbog obilnih padavina koje su izazvale poplave i klizišta Zbog nabujalih potoka i reka saobraćaj je otežan na regionalnom putu od Breze do Vareša, a selo Stupni Dol je odsečeno zbog više klizišta..Ugroženo je više kuća i pomoćnih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.