Izvor: Blic, 27.Sep.2016, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humana akcija u Cazinu: Zasejali krompir, pa sav rod poklonili javnoj kuhinji

Meštani cazinskog naselja Tržačka Platnica, a posebno njihova omladina, već duže vreme žive, rade i deluju kao jedinstveno i neodvojivo tkivo, pa su njihove društvene aktivnosti već u startu predodređene za uspeh.

Dokaz tome je i zajednički organizovana akcija sijanja i kopanja krompira, čiji je celokupni urod namenjen Javnoj kuhinji „Imaret“ u Bihaću.

Nakon što su u aprilu zasejali krompir planiran za donaciju u humanitarne svrhe, meštani Tržačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Platnice danas su ubrali plodove svog plemenitog rada i truda.

Predsednik Omladinske organizacije „Tržačke Platnice“, Asmir Hatić, koja je inicijator akcije, kaže za Klix.ba da su ideju predložili meštanima, te da su je sa oduševljenjem svi prihvatili.

- Bilo je dosta posla, od setve, zagrtanja, prskanja i na kraju kopanja, ali kad vlada sloga i zajedništvo nijedna prepreka nije nepremostiva. Na jednom zasađenom dunumu, imali smo urod od 660 kg, odnosno 22 vreće krompira. Hvala svim našim meštanima na volji i istrajnosti da pokrenemo, a u konačnici i završimo jedan ovakav gest, za koji se nadam da će postati tradicija - kaže Hatić.

On dodaje da je cela akcija realizovana uz pomoć stanovnika Tržačke Platnice, od onih najstarijih do najmlađih, a neki su donirali novac, drugi seme za krompir, dok su pojedinci fizički pomogli da se akcija završi.

Inače, stanovnici ovog naselja, iako malobrojni, realizovali su do sada mnoštvo društveno-korisnih akcija, kao što su razni vidovi pomoći socijalno ugroženim porodicama, ramazanskih paketa, krčenja korita, izgradnje autobusnih stajališta, česmi, izletišta, a u vreme poplava sakupili su i kamion robe za najugroženije stanovnike.

- Sve što želimo jeste dati svoj skromni doprinos za našu zajednicu i potaknuti još nekog da učini slično ili bolje delo od nas - kaže za kraj Hatić, dodajući da ako neko želi sarađivati sa njihovim udruženjem ili meštanima, vrata su mu širom otvorena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.