Džakula: UIO želi unaprediti saradnju sa privrednicima u BiH

Izvor: Blic, 01.Jul.2016, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džakula: UIO želi unaprediti saradnju sa privrednicima u BiH

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Miro Džakula razgovarao je sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom o unapređenju saradnje, a dogovoren je i susret predstavnika ove institucije sa privrednicima sa područja ove lokalne zajednice.

Džakula je rekao da je razgovarano i o tome kako i na koji način pomoći poslovnoj zajednici da što pre završi svoje obaveze kada je reč o indirektnom oporezivanju.

- Dogovorili smo sastanak delegacije UIO >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << BiH sa privrednicima na kome će biti reči o temama bitnim za njihovo poslovanje i šta Uprava za indirektno oporezivanje BiH sa svoje pozicije može da učini kako bi se unapredilo poslovanje, a samim tim i ubrzao razvoj lokalne zajednice - naglasio je Džakula.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica istakao je dobru saradnju sa službama ove institucije koja je od posebnog značaja za funkcionisanje lokalne zajednice.

- Mi imamo ozbiljne planove na području naše opštine i siguran sam da će iskustvo, znanje i pozicija Džakule da bude od velike koristi lokalnoj zajednici i privrednim subjektima - rekao je Bjelica.

U saopštenju iz opštine Sokolac navodi se da je sastanak održan juče u prostorijama Akcionarskog društva "Romanijaputevi" na Sokocu.

Predstavnici UIO BiH posetili su ovo preduzeće koje, kako je rečeno, uredno izmiruje svoje poreske obaveze.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.