DO MEDALJE Na svetskoj rang listi muškarci iz BiH na 6 mestu po visini

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DO MEDALJE Na svetskoj rang listi muškarci iz BiH na 6 mestu po visini

Muškarci iz BiH nalaze se na 6 mestu najviših ljudi na planeti.

Muškarci i žene iz Švedske nekada su zauzimali prvo mesto, ali sada su na drugom.

Muškarci iz Holandije visoki su u proseku 189,9 centimetara i gotovo 10 centimetara viši nego što su nekadašnji rekorderi Šveđani bili pre 100 godina.

S druge strane, muškarci iz Istočnog Timora su najniži na svetu, u proseku imaju samo 160 centimetara, dok su najniže žene na planeti iz Gvatemale – >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 149 cm.  Istraživanje koje su sproveli naučnici „Imperial Collegea“ u Londonu koristili su podatke iz većine država sveta i pratili promene u prosečnoj visini muškaraca i žena između 1914. i 2014. godine.

Među otkrićima objavljenim u časopisu „eLife“, otkriveno je da su u poslednjih 100 godina najviše porasli iranski muškarci i južnokorejske žene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.