Čitav grad izolovan zbog kuge

Izvor: BanjalukaLive.com, 22.Jul.2014, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitav grad izolovan zbog kuge

Kineski grad Jumen sa 30.000 stanovnika potpuno je izolovan, a 151 osoba se od prošle nedjelje nalazi u karantinu, nakon što je jedan čovjek umro od kuge, objavila je danas kineska državna televizija CCTV. Žiteljima Jumena, grada u provinciji Gansu na sjeverozapadu Kine, nije dozvoljeno da napuste grad, a policija koja je postavila barikade na periferiji grada govori vozačima da idu alternativnim putevima. Početkom jula 38-ogodišnji muškarac je pronašao mrtvog mrmota, isjekao ga i želio >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << njime da nahrani svog psa, ali je istog dana dobio groznicu, prenijeli su drugi kineski mediji. On je prebačen u bolnicu pošto mu se stanje pogoršalo, a preminuo je u srijedu prošle nedjelje. "Grad ima dovoljno pirinča, brašna i ulja za potrebe svih stanovnika u narednih mjesec dana", prenijela je CCTV i dodala da su žitelji grada i građani u karantinu u stabilnom stanju. Vlasti ne dozvoljavaju nikome da napusti grad, navela je televizija, mada je list "Čajna dejli" prethodno objavio da su u gradu uspostavljena "četiri karantinska sektora", preneo je AFP. Posljednji slučaj kuge u Kini zabilježen je 2012, kada je bolest prešla sa inficirane životinje na čovjeka. (Agencije, foto: Ilustracija)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Karantin u kineskom gradu Jumen zbog pojave kuge

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jul.2014, 11:35

Stanovnici jednog dijela grada Jumen na sjeveru Kine su u karantinu, a državni mediji su javili da je jedna osoba u tom gradu umrla od kuge. Agencija Xinhua javila je da je 151 osoba pod nadzorom ljekara u Jumenu, gradu s više od 110.000 stanovnika u sjevernoj provinciji Gansu, pošto su lokalne vlasti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.