Božidar Vasić napustio SDS: Napuštam stranku jer je Perić privatizovao odbor u Ugljeviku

Izvor: Blic, 25.Maj.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božidar Vasić napustio SDS: Napuštam stranku jer je Perić privatizovao odbor u Ugljeviku

Član Glavnog odbora i Skupštine Srpske demokratske stranke /SDS/ Božidar Vasić izjavio je danas da je doneo konačnu odluku da napusti ovu stranku jer je, kako kaže, "predsednik Opštinskog odbora SDS Ugljevik i načelnik ugljevičke opštine Vasilije Perić privatizovao ovaj odbor".

- Zbog toga je stanje u Ugljeviku daleko gore od onog zbog kojeg SDS kritikuje vlast na nivou Republike Srpske - rekao je Vasić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da "teškog srca, nakon 20 godina članstva napušta SDS, stranku u kojoj ima mnogo časnih ljudi".

Vasić je kao primere svojih navoda naveo da je budžet opštine Ugljevik po glavi stanovnika najveći u Republici Srpskoj, ali i da je pored toga opština zadužena po svim stavkama i da budžetom "upravlja načelnik opštine sa još dva-tri odbornika".

Vasić je dodao da i pored svega opština kupuje kuću od privatnog lica kako bi u nju bio smešten dečiji vrtić.

On je naveo i da kao zamenik predsednika Opštinskog odbora SDS Ugljevik nikada nije znao šta će biti na dnevnom redu sednica odbora i da je o tome obaveštavan tek pred sam njihov početak.

- Čuo sam da Perić ima nameru da mi se osveti. Poručujem mu da mi se osveti sa što većim delom i uz malo para. Za ovo što činim dobio sam desetine poruka podrške - naglasio je Vasić.

Govoreći o politici koju vodi SDS, Vasić je rekao da su "politika SDS na vrhu i lokalu nebo i zemlja".

On se osvrnuo i na nedavno održanu Izbornu skupštinu Opštinskog odbora SDS Ugljevik, kojoj su prisustvovali predsednik stranke Vukota Govedarica i generalni sekretar Igor Ostojić, rekavši da su oni prećutno dozvolili da se ne diskutuje o predlozima koje je dostavila kandidaciona komisija.

- Zbog svega toga sam odlučio da se od danas spolja borim protiv takvog stanja u Ugljeviku. Da li ću raditi tako što ću se priključiti nekoj političkoj partiji ili na neki drugi način, znaće se za deset do petnaest dana - rekao je Vasić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.