Izvor: Blic, 24.Nov.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Blok": SIPA izuzela dokumentaciju iz sarajevske opštine Novi Grad

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su pretres prostorija opštine Novi Grad odakle su izuzeli predmete i originalnu dokumentacija koja će poslužiti u daljem toku akcije "Blok" u kojoj je uhapšen Esed Radeljaš.

- Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a po naredi Tužilaštva KS, SIPA je oduzela predmete i originalnu dokumentaciju iz opštine Novi Grad Sarajevo, opštinskog Pravobranilaštva, ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << KS, notara Indire Turkmanović i pravne osobe Tibra Paficik - kazala je za Klix.ba portparolka Tužilaštva KS, Azra Bavčić.

Predmeti i originalna dokumentacija će poslužiti u daljem krivičnom postupku u predmetu protiv Eseda Radeljaša i drugih.

Radeljašu je određena privremena mera zabrane otuđenja ili opterećenja stambeno-poslovnog objekta i dvorišta u Sarajevu, dok je osumnjičenoj Jasmini Horo određena mera zabrane otuđenja ili opterećenja stana u Sarajevu.

SIPA je ranije po nalogu Tužilaštva KS uhapsila Eseda Radeljaša, osnivača Stranke za bolje Goražde, koji je 2008. godine bio većnik u Opštinskom veću koji se sumnjiči za krivična dela overavanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja, davanje dara i drugih oblika koristi te pranje novca.

Osim Radeljaša uhapšeni su i Nedžad Kapetanović, bivši pravobranilac Opštine Novi Grad i Jusuf Čaušević, šef Odsjeka za imovinsko-pravne poslove Opštine Novi Grad.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SIPA pretresla opštinu Novi Grad: Istraga u slučaju Radeljaš i drugi

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Nov.2016

NOVI GRAD - Tokom dana pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nastavili su provoditi akciju „Blok“, u kojoj su ranije, tokom ovog mjeseca, uhapšene četiri osobe kojima se na teret stavlja da su počinili više krivičnih djela...Tim povodom danas je SIPA izvršila pretres opštine...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.