Zabranili Dražu i tri prsta

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2016, 04:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranili Dražu i tri prsta

Predizbornu kampanju Demokratskog fronta, široke koalicije od desetak crnogorskih partija, vodi izraelska kompanija Arona Šaviva, a pravila ponašanja koja su Izraelci postavili svojim klijentima napravila su razdor u koaliciji.

Izraelska kompanija je toliko "našminkala" Demokratski front da je to postala ozbiljna smetnja i za nastavak saradnje kreatora kampanje i Fronta, pišu "Dnevne novine". Kap koja je prelila čašu navodno je koncept Šaviva da ova široka koalicija u poslednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nedelji pred izlazak crnogorskih građana na birališta za parlament vodi pozitivnu kampanju, mada nije precizirano šta to tačno znači.

Takve najave su, prema saznanjima podgoričkog lista, izazvale revolt mnogih članova, a pogotovo predstavnika nikšićke struje u Frontu. Njima se ni dosadašnji način vođenja kampanje ne dopada, zbog čega se vrši stalan pritisak na čelnike Demokratskog fronta.

Izraelcima je skrenuta pažnja da se u dosadašnjim spotovima i skečevima u medijima nisu dovoljno bavili glavnim konkurentom Fronta na crnogorskoj opozicionoj sceni, a to je koalicija Ključ.

To je kreator Frontove kampanje izgleda ozbiljno shvatio, pa je, kako su "Dnevne novine" ranije objavile, u pripremi spot u kojem je na meti upravo ovaj savez dve stranke, Demos i SNP, i građanskog pokreta URA. Prema scenariju, u prvom planu je majica na kojoj piše DPS, koja se poslije pranja pretvara u majicu GP URA, zatim u majicu Demosa i na kraju Socijalističke narodne partije.

Izvor "Dnevnih novina" navodi da bi to donekle umirilo strasti u DF. Ali, nezadovoljstvo vođenjem kampanje je još izraženije među članstvom i pristalicama DF koji revnosno idu na njihove promotivne skupove, a ne smeju da ispolje šta osećaju jer je izraelska kompanija i tu sastavila spisak zabrana.

Dizanje tri prsta kao znak privrženosti srpstvu je najstrože zabranjeno. Ne sme se koristiti četnička ikonografija, a navijačka grupa poznata kao Barska srbadija je nepoželjna na promotivnim skupovima DF. Takođe, savetovano je nošenje isključivo crnogorske, a ne srpske i ruske zastave.

Ovakav koncept kampanje koji je preciziran ugovorom sa izraelskom kompanijom pojačao je napetosti među članstvom i pristalicama koje Front vodi sa sobom. To je bilo očigledno na nedavnom skupu u Bijelom Polju kada je, prema nezvaničnim informacijama DN, izbila svađa između pridošlica i predstavnika kreatora kampanje koji su ih upozorili da ne dižu tri prsta i ne pevaju četničke pesme.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.