Uhapšena dva Bošnjaka zbog ratnih zločina

Izvor: S media, 20.Sep.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena dva Bošnjaka zbog ratnih zločina

Policija Distrikta Brčko uhapsila je rano jutros Galiba H. iz Brčkog, dok su pripadnici policijske Agencije za istrage i zaštitu BiH na području Sarajeva uhapsili Nijaza H. iz Goražda, koji je stalno nastanjen u Sarajevu.

Oni su osumnjičeni da su počinili ratni zlocicn protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika tokom rata na području Bukvika, u opštini Brčko.

Uhapšeni će tokom dana biti predati Tužiteljstvu Distrikta Brčko na dalje procesuiranje, saopštila je policija tog distrikta.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni zbog zločina u Brčkom

Izvor: B92, 20.Sep.2010

Banjaluka -- Policija distrikta Brčko uhapsila je danas osobu bošnjačke nacionalnosti osumnjičenu za ratni zločin nad srpskim civilima i zarobljenicima... Istovremeno, Agencija za istrage i zaštitu BiH uhapsila je u Sarajevu osobu sa inicijalima N.H., osumnjičenu za isti ratni zločin...Pozivajući...

Nastavak na B92...

UHAPŠENA DVOJICA BOŠNJAKA ZBOG ZLOČINA KOD BRČKOG

Izvor: Kurir, 20.Sep.2010

BANJALUKA- Policija distrikta Brčko uhapsila je rano jutros osobu bošnjačke nacionalnosti osumnjičenu za ratni zločin nad srpskim civilima i zarobljenicima u septembru 1992. godine na bukvičkom platou kod Brčkog...Istovremeno, Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsila je u Sarajevu osobu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.