Uhapšen javni izvršitelj

Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2017, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen javni izvršitelj

Siniša Mugoša se tereti da je oštetio "Telekom" za stotine hiljada evra PODGORICA - Po nalogu specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, ponedeljak uveče su uhapšeni javni izvršitelj Siniša Mugoša i frizer Aleksandar Nestorović, saopšteno je nezvanično u Tužilaštvu. Mugoša se sumnjiči da je počinio krivično delo kojim je oštetio "Crnogorski telekom" za više stotina hiljada evra, a Nestorović kao njegov pomagač. Javni izvršitelj je na osnovu falsifikovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << dokumentacije sproveo postupak potraživanja, blokade i naplate sredstava od "Crnogorskog telekoma". Mugošina kancelarija u zgradi Čelebić je zapečaćena, a sva dokumentacije je zaplenjena radi veštačenja. Mugošina kancelarija se nalazi u neposrednoj blizini frizerskog salona koji je u vlasništvu Nestorovića. Prijavu protiv njega podneo je advokatski tim "Crnogorskog telekoma", a Specijalno tužilaštvo je nakon toga prikupilo dovoljno dokaza da izda nalog za hapšenje. Da li će Mugoša biti povezan i sa drugim slučajevima na kojima je radio kao javni izvršitelj, zasad nije poznato. Prema nezvaničnim saznanjima, Mugoša je navodno na osnovu falsifikovane dokumentacije sproveo postupak potraživanja, blokade i naplate sredstava od "Crnogorskog telekoma". Mugošu su sinoć priveli pripadnici Specijalnog policijskog tima, dok su inspektori Centra bezbednosti Podgorica zapečatili njegovu kancelariju. U oktobru 2015. godine u njegovoj kancelariji u Ulici 13. jula je tokom noći podmetnuta bomba, koja je uzrokovala veću materijalnu štetu. Nekoliko dana ranije eksplozija je odjeknula i u kući njegovog brata u Donjoj Gorici, vlasnika firme "Dado komerc". Navodno je eksplodiralo postrojenje za plin, ali je kasnije utvrđeno da je požar bio podmetnut, pa je policija dodatno proveravala ova dva slučaja. OSTAVKA Mugoša je bio na čelu Komore javnih izvršitelja do februara prošle godine, kada je zajedno sa kolegama iz rukovodstva podneo ostavku jer je Ministarstvo pravde po četvrti put od početka njihovog rada smanjilo tarife po kojima naplaćuje svoje usluge.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Uhapšen javni izvršitelj: Tereti se da je oštetio "Telekom" za stotine hiljada evra!

Izvor: BKTV News, 28.Mar.2017

Po nalogu specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, ponedeljak uveče su uhapšeni javni izvršitelj Siniša Mugoša i frizer Aleksandar Nestorović, saopšteno je nezvanično u Tužilaštvu...Mugoša se sumnjiči da je počinio krivično delo kojim je oštetio "Crnogorski telekom" za više stotina hiljada...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.