U BiH između tri i pet hiljada terorista

Izvor: Mondo, 29.Maj.2015, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BiH između tri i pet hiljada terorista

U BiH nalazi se između 3.000 i 5.000 potencijalnih terorista, podaci su kojima raspolažu obaveštajne i bezbednosne agencije u BiH.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Ekspert za bezbednost Predrag Ćeranić podsjetio je da je pre nekoliko godina direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Almir DŽuvo potvrdio da je ih tada u BiH bilo 3.000.

"Verovatno je taj broj sada znatno veći ako u obzir uzmemo one koji odlaze i vraćaju se sa sirijskog ratišta", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao je Ćeranić.

On je dodao da je suština u borbi protiv terorizma preventivni rad, što, kako kaže, nije samo posao za policiju, pišu "Nezavisne novine".

Stručnjak za bezbednost Zoran Dragišić kaže da nema nikakve sumnje o tome šta se zapravo dogodilo u Zvorniku, podsetivši da je taj napad i Tužilaštvo BiH okarakterisalo kao terorizam.

"Polemika uvek može da se vodi. Mi sad možemo da vodimo polemiku da li je dan ili noć. Niko nam to ne brani. Međutim, apsolutno je svakome jasno o čemu se tu radi. Svaka dalja rasprava je češanje jezika", smatra Dragišić.

Većina poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu bila je mišljenja da BiH ima ozbiljan problem sa terorizmom, zbog čega je potrebno što pre utvrditi strategiju na nivou BiH.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.