Šula jači od poskoka

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2017, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šula jači od poskoka

Neprijatan susret sa zmijom koji je umalo bio i koban, imao je penzionisani Bjelopoljac Šula Erović (66) iz sela Bioča kod Bijelog Polja, pišu "Dnevne novine".

- Pošao sam u šumu sa namerom da posečem 30-ak pritki za boraniju. Na jednom proplanku ugledao sam nekoliko posečenih grana oleske i da bih sebi olakšao posao, zaputio sam se tamo. U trenutku kada sam nagazio na jednu granu osetio sam strahovit bol u levoj nozi. Imao sam utisak, da me u nogu pogodio metak - priča >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Erović.

Iako je znao da ga je ujeo poskok i da je od kuće udaljen 2,5 kilometara, kaže, da u tom trenutku to nije uzeo za ozbiljno.

- Natovario sam posečene pritke na rame i zaputio se kući. Usput sam svratio na poznati Pirin izvor i nogu za koju me zmija ujela stavio sam u hladnu vodu. Uspeo sam da se domognem kuće i kažem ukućanima da me je ujela zmija. Stropoštao sam se na patos, a ukućani su se organizovali da me prevezu u bjelopoljsku zdravstvenu ustanovu. Kao kroz maglu, promicale su u belim mantilima - priseća se Erović.

Osoblje hitne službe i infektolog Izet Čindrak su mu, kaže, spasli život.

- Ne znam koliko sam bio u nesvesnom stanju, ali poznato mi je da je dr Čindrak neprekidno bio pored mene. Čini mi se, da kući nije išao, samo da bi mene otrgao iz zagrljaja smrti. I nalog za transport u Klinički centar u Podgorici bio je spreman, ali, zbog mog stanja nisu smeli da me prevoze. Uspeli su da me spasu, i ja sam im na tome neizmerno zahvalan - kaže Erović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.