Izvor: B92, 05.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Raševiću i Todoviću u BiH

Sarajevo -- Bosanskim Srbima Mitru Raševiću i Savu Todoviću, optuženima za ratne zločine u Foči 1992, biće suđeno u BiH.

Odluka Haškog tribunala da proces ustupi sudu u Sarajevu postala je pravosnažna pošto je Žalbeno veće Tribunala odbilo žalbu Todovića i Raševića. Prema odluci Veća, oni će biti prebačeni u Sarajevo u roku od mesec dana.

Optužnica Todoviću u 18 tačaka stavlja na teret progon na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi, nezakonito pritvaranje, ubistva, mučenje i porobljavanje nesrba u Kazneno-popravnom domu u Foči, gde je bio zamenik upravnika. Rašević je u KPD Foča u isto vreme bio komandir straže. Todović se predao Tribunalu 2005, a Rašević 2003.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.