Stabilna situacija u Splitu, vatrogasci pripravni

Izvor: RTS, 17.Jul.2017, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stabilna situacija u Splitu, vatrogasci pripravni

Split je odbranjen od vatrene stihije posle višečasovnih borbi vatrogasaca, javlja "Slobodna Dalmacija". Vatrom je bila zahvaćena benzinska pumpa kod Solina, gradsko groblje Lovrinac, kao i deponija Karepovac.
Slobodna Dalmacija piše da, prema poslednjim informacijama, vatra gori samo na severnoj strani grada prema Mosoru, na području Dubrave i Tugara.

Kada je reč o naseljenim mestima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više nema problema, rekao je zapovednik JVP Split Ivan Kovačević.
Tokom noći na svim žarištima ostaju vatrogasci koji su bili angažovani tokom dana, njih više od 200 i 80 vozila.
U vatrenoj stihiji koja je zahvatila šire područja grada Splita lakše povrede, poput udisanja dima, zadobila su četiri vatrogasca,
Ranije danas, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara potvrdio je da je od ministra odbrane Damira Krstičevića zatražio pomoć Hrvatske vojske u splitskom naselju Kamenu kako bi zaustavio prodor vatrene stihije iz smera deponije otpada Karepovca prema tom naselju.
Saobraćaj je na većini okolnih putava bio zatvoren, a u drugom najvećem hrvatskom gradu sve smrdi na paljevinu i od dima se jedva diše.
Kako je ranio javio portal Indeks, ljudi su se spontano okupljali na ulicama i pomagali vatrogascima i vojsci,

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Požar u Splitu; Tivat, Kotor i Herceg Novi traže pomoć

Izvor: Radio 021, 17.Jul.2017

U večernjim satima vatra je uhvatila prva splitska predgrađa, nebo iznad grada je prekriveno gustim crnim dimom, planula je benzinska pumpa kod Solina, splitsko gradsko groblje Lovrinac, a na kraju vatra je uhvatila i splitsku deponiju Karepovac tako da gradu sad osim vatre preti i ekološka katastrofa,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.