Šarić nije u CG

Izvor: S media, 11.Maj.2010, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić nije u CG

Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je da je od crnogorskog kolege Veselina Veljovića tokom današnjeg sastanka u Beogradu dobio uveravanja da se šef balkanskog narko klana Darko Šarić ne krije u Crnoj Gori, kao i da je ta susedna država spremna na otvorenu i iskrenu saradnju u borbi protiv organzovanog kriminala.

Nijedna država u regionu, ni Srbija ni Crna Gora, ne sme biti utočište bilo kom kriminalcu niti organizovanoj kriminalnoj grupi, izjavio je Milorad >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Veljović.

"Prvi put smo imali krajnje otvoren razgovor. Došli smo do zaključka da samo prava i iskrena saradnja dve policje može da dovede i do uspešne borbe protiv kriminala", napomenuo je Veljović.

On je naglasio da ne želi da veruje da se Šarić krije u Pljevljima, kao što to pišu pojedini mediji, i ponovio da je sa crnogorskim direktorom policije konstatovao da "nema uspeha i napretka u borbi protiv organizovanog krminala ako dve policije ne otvore ta pitanja do kraja".

"Ni ja kao direktor srpske niti direktor crnogorske policije nemamo pravo da štitimo bilo koga", istakao je srpski direktor policije.

On je naveo da je kolegi iz Crne Gore rekao da je javnost Srbije ubedjena da se pojedina lica sa sprskih poternica kriju na području te države.

"On mi je odgovorio da nema takva saznanja ali da će preduzeti mere ako takvih saznanja ima da ispoštuje svoju odluku kao direktora policije i poštenog policajca", precizirao je Veljović.

Prema njegovim rečima, sa crnogorskim kolegom je zaključio da policije moraju da budu odvojene od politike, koja treba da bude samo logistika u borbi protiv kriminala.

Veljović je napomenuo da bi saradnja policija Srbije i Hrvatske u borbi protiv organizovanog kriminala trebalo da bude primer i za buduću saradnju sa policjom crne gore.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnogorski direktor policije kaže da Šarić nije u CG

Izvor: Blic, 11.Maj.2010

Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je da je od crnogorskog kolege Veselina Veljovića tokom današnjeg sastanka u Beogradu dobio uveravanja da se šef balkanskog narko klana Darko Šarić ne krije u Crnoj Gori, kao i da je ta susedna država spremna na otvorenu i iskrenu saradnju u borbi...

Nastavak na Blic...

Veljović rekao Veljoviću - Šarić nije u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2010, 03:21

BEOGRAD - Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je da je od crnogorskog kolege Veselina Veljovića tokom jučerašnjeg sastanka u Beogradu dobio uveravanja da se šef balkanskog narko klana Darko Šarić ne krije u Crnoj Gori, kao i da je ta susedna država spremna na otvorenu i iskrenu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.