Sarajevo se oprostilo od Kemala Montena

Izvor: Studio B, 28.Jan.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo se oprostilo od Kemala Montena

Sarajevski kantautor Kemal Monteno koji je 21. januara umro u Zagrebu, sahranjen je u 14.30 na sarajevskom gradskom groblju „Bare" u Aleji velikana. Brojne poznate ličnosti regiona prisustvovale su komemoraciji i sahrani.

Na komemoraciju koja je održana u Narodnom pozorištu u Sarajevu stigle su brojne poznate ličnosti iz celog regiona. Među njima su bili Zdravko Čolić, Dino Merlin, Rade Šerbedžija, Halid Bešlić, Hanka Paldum, Saša Matić...

Uz zvuke pesme >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Sarajevo, ljubavi moja okončana je komemoracija slavnom kantautoru, a brojni građani, prijatelji, porodica i poštovaoci lika i dela legendarnog muzičara uputili su se ka groblju „Bare", gde je sahranjen u 14.30.

Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi.

Pevač, kantautor i šansonijer rođen je u Sarajevu 17. septembra 1948. godine.

Monteno je tokom karijere izdao 40 albuma.

Bogatu i uspešnu karijeru počeo je nastupom na festivalu „Vaš šlager sezone" 1967. godine s vlastitom pesmom Lidija.

Početkom januara ove godine primljen u bolnicu „Rebro" u Zagrebu zbog sepse, posle operacije transplantacije bubrega u novembru prošle godine u toj bolnici.

Brojne kolege, rodbina i prijatelji oprostili su se od poznatog kantautora u ponedeljak na zagrebačkom groblju „Mirogoj".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.