SKANDAL TOKOM PREBACIVANjA KALAČA U ISTRAŽNI ZATVOR: Policiji pobegao drugi put

Izvor: Večernje novosti, 22.Sep.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL TOKOM PREBACIVANjA KALAČA U ISTRAŽNI ZATVOR: Policiji pobegao drugi put

Skandal u Rožajama tokom prebacivanja Senada Kalača u istražni zatvor. Čaršija se već podsmeva nesmotrenosti nadležnih POSLE prethodnog okršaja, kada je, kako tvrdi policija, Senad Kalač (22), pesnicom kroz otvoreni prozor automobila udario inspektora Agencije za nacionalnu bezbednost Envera Murića i pobegao sa mesta događaja, mladi Rožajac je, pre dva dana, po drugi put uspeo da umakne policiji. Pošto je izudarao Murića, Kalač se dao u bekstvo, ali se sutradan >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << predao policiji, odakle je upućen u tužilaštvo, pa zatim istražnom sudiji. Dok je sprovođen iz zgrade Osnovnog suda ka "marici", bez lisica, pošto mu je određen pritvor, mladić se jednostavno ponovo dao u beg, praćen pogledima začuđenih Rožajaca... Dok policija traga za njim, čaršija se podsmeva nesmotrenosti policije, a iz pouzdanih izvora se saznaje da je poveden disciplinski postupak protiv policajaca koji su imali zadatak da Kalača dovedu do suda, a potom prebace u zatvor. Ime Senada Kalača nije nepoznato crnogorskoj javnosti. On, njegov otac Isah i brat Samir, osuđeni su na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda u julu 2012. godine ocu i sinu Rešadu i Rašidu Babiću, kao i nedužnom Remzu Zejnelagiću, koji je pokušavao da spreči fizički okršaj. Ime inspektora Murića se pre tri godine pominjalo u "aferi Fejzić", koja je tresla ne samo Rožaje. Naime, Muharem Fejzić je optužio tajnog agenta Murića da je umešan u prekogranični šverc cigareta sa Kosovom. Potom je usledila otmica Fejzića, odvođenje na Kosmet i mučenje u nekoj kući, da bi uspeo da se oslobodi i dotrči u policijsku zgradu u Peći. Kasnije, u beranskoj policiji, prošao je ispitivanje na poligrafu. ODŠTETA ZA UGLED MUHAREM Fejzić je u strahu da neće dobiti zaštitu države emigrirao iz Crne Gore, a pravosnažnom presudom Višeg suda u Bijelom Polju, Muriću i nekolicini sugrađana mora da isplati skoro 14.000 evra, zbog povrede časti i ugleda.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Čaršija se podsmijava policiji: Rožajac pobjegao tokom prebacivanja u istražni zatvor

Izvor: SandzakPress.net, 23.Sep.2016, 11:34

Poslije prethodnog okršaja, kada je, kako tvrdi policija, Senad Kalač (22), pesnicom kroz otvoreni prozor automobila udario inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost Envera Murića i pobjegao sa mjesta događaja, mladi Rožajac je, prije dva dana, po drugi put uspio da umakne policiji. Pošto...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.