Ruže iz Dobrovoljačke završile u Miljacki

Izvor: RTS, 03.Maj.2016, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruže iz Dobrovoljačke završile u Miljacki

Nakon što su bačene u kontejner, pa vraćene na prvobitno mesto, bele ruže koje su članovi porodica stradalih pripadnika JNA i delegacija RS položili na mesto stradanja vojnika u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu bačene su u Miljacku.
Nedugo nakon odlaska porodica i delegacije Republike Srpske, koji su došli da odaju počast vojnicima JNA, ubijenim prilikom povlačenja iz Sarajeva 1992. godine, radnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Komunalnog preduzeća "Rad" bacili su cveće u kontejner, zajedno sa smećem.

Usledile su kritike i osude, a premijer Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković izjavio je da je to "sramotan čin" i da to "nije Sarajevo".
Posle nekoliko sati, nepoznata osoba vratila je cveće iz kontejnera na prvobitno mesto.
Međutim, to isto cveće ubrzo je bačeno u Miljacku, javlja reporter Oslobođenja.
Inače, prvi put se dešava da se cveće sklanja sa ulice istog dana kada je i položeno. Prethodnih godina, čekalo se da sveće izgore, a cveće se osuši.
U Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu porodice i zvaničnici iz Republike Srpske su obeležili 24 godine od stradanja vojnika JNA.
Skup je pratilo jako policijsko obezbeđenje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.