Rešenje statusa dinastije Petrović

Izvor: S media, 17.Jul.2010, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje statusa dinastije Petrović



Crnogorski princ Nikola Petrović zatražio je danas od države Crne Gore da pravedno reši status dinastije Petrović kako bi se okončao 90-godisnji egzil te porodice.


On je na konferenciji za novinare na Cetinju naglasio da njegovi motivi nisu materijalne prirode, već se tiču istorijske veze izmedju porodice Petrović i Crne Gore.

Princ Nikola je rekao da je "krajnje vrijeme da se isprave istorijske nepravde, ne samo preko novih udžbenika istorije ili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << podizanja spomenika, već i pozitivnim stavom prema živim potomcima dinastije Petrović".

"Ako bi naša porodica bila primorana na dalji egzil i da sudskim procesima potražuje svoja legitimna prava, za nas bi to bio veliki poraz", rekao je crnogorski prestolonaslednik.

Zahtev princa Nikole Petrovića o rehabilitaciji i otvaranju pitanja restitucije konfiskovanih dobara crnogorske dinastije poslat je Vladi 2004. godine od kada traje njegova prepiska sa crnogorskim zvaničnicima.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Srpski princ neće da se izvinjava crnogorskom

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Princ Nikola traži rešenje statusa dinastije Petrović

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jul.2010

Crnogorski princ Nikola Petrović zatražio je danas od države Crne Gore da pravedno reši status dinastije Petrović kako bi se okončao 90-godišnji egzil te porodice. On je na konferenciji za novinare na Cetinju naglasio da njegovi motivi nisu materijalne prirode, već se tiču istorijske veze...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Princ Nikola: Prekinuti egzil dinastije Petrović

Izvor: Glas javnosti, 18.Jul.2010, 07:06

PODGORICA - Crnogorski princ Nikola Petrović zatražio je od države Crne Gore da pravedno reši status dinastije Petrović kako bi se okončao 90-godisnji egzil te porodice...On je na konferenciji za novinare na Cetinju naglasio da njegovi motivi nisu materijalne prirode, već se tiču istorijske veze...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.