Purda neće tužiti Srbiju, traži odštetu od BiH!

Izvor: S media, 29.Apr.2011, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Purda neće tužiti Srbiju, traži odštetu od BiH!

Tihomir Purda neće tužiti Srbiju, već će tražiti odštetu u Bosni i Hercegovini, izjavila je danas njegova supruga Slobodanka Purda. Hrvatska televizija juče je prenela da je Purda najavio da će zbog hapšenja i pritvora tužiti Srbiju.

Tihomir Purda neće tužiti Srbiju, već će tražiti odštetu u Bosni i Hercegovini, gde je i bio u pritvoru, izjavila je danas njegova supruga Slobodanka Purda.

Ona je rekla da je sada sve na advokatima, ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su mediji pogrešno preneli reči njenog muža.

"Koliko ja znam on nije rekao da će tužiti Srbiju nego da advokat radi sve tamo na odšteti u Bosni", rekla je Slobodanka Purda za B92. Hrvatska televizija je juče prenela da je Purda najavio da će zbog hapšenja i pritvora tužiti Srbiju i rekao da njegov "advokat radi na tome" i da "rešavaju papirologiju".

Purda je početkom ove godine proveo skoro dva meseca u pritvoru u Bosni i Hercegovini zbog poternice Srbije koja ga je teretila za ratni zločin u Vukovaru a pušten je na slobodu 3. marta, nakon što je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine odustalo od postupka protiv njega zbog nedostatka dokaza.

Purda: Tužiću Srbiju!

Incko:Rukovodstvo RS ima šansu da odustane od referenduma

Albina Terzić optužena za zločine nad Srbima

On je na osnovu međunarodne poternice s kojom su još tri godine ranije bile upoznate hrvatske nadležne institucije, bio uhapšen na graničnom prelazu Orašje u BiH.

Purdu i njegovu familiju koji žive u Vukovaru juče je posetila i premijerka Jadranka Kosor koja je u Vukovaru učestvovala u radu Dunavske konferencije.

Purda očekuje da ga premijerka poseti i kad se uskoro porodi njegova supruga Slobodanka pa da bude kuma njegovom četvrtom detetu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Purda najavio da će tužiti Srbiju

Izvor: SrbijaNet.rs, 29.Apr.2011

Tihomir Purda, koji je početkom godine proveo skoro dva meseca u pritvoru u BiH u koji je dospeo na osnovu poternice Srbije koja ga je teretila za ratni zločin u Vukovaru najavio je da će zbog hapšenja i pritvora tužiti Srbiju. "Moj advokat radi na

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Purda tuži Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2011

VUKOVAR -..Tihomir Purda, koji je početkom godine proveo skoro dva meseca u pritvoru u BiH u koji je dospeo na osnovu poternice Srbije koja ga je teretila za ratni zločin u Vukovaru najavio je da će zbog hapšenja i pritvora tužiti Srbiju..."Moj advokat radi na tome i rešavamo papirologiju", rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Purda tuži Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2011

Tihomir Purda, koji je početkom godine proveo skoro dva meseca u pritvoru u BiH u koji je dospeo na osnovu poternice Srbije koja ga je teretila za ratni zločin u Vukovaru najavio je da će zbog hapšenja i pritvora tužiti Srbiju..."Moj advokat radi na tome i rešavamo papirologiju", rekao je Purda,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Purda tuži Srbiju

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2011

VUKOVAR - Tihomir Purda, koga je Srbija teretila za ratni zločin u Vukovaru 1991. godine, najavio je da će zbog hapšenja i pritvora tužiti Srbiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Tihomir Purda najavio da će tužiti Srbiju

Izvor: Blic, 30.Apr.2011, 02:00

ZAGREB - Nekadašnji hrvatski vojnik Tihomir Purda, koji je početkom godine proveo skoro dva meseca u pritvoru u Bosni i Hercegovini, u koji je dospeo na osnovu poternice Srbije koja ga je teretila za ratni zločin u Vukovaru, najavio je da će zbog hapšenja i pritvora tužiti Srbiju. .."Moj advokat...

Nastavak na Blic...

Purda neće tužiti Srbiju, ali traži odštetu od BiH

Izvor: Blic, 30.Apr.2011

BEOGRAD - Tihomir Purda neće tužiti Srbiju, već će tražiti odštetu u Bosni i Hercegovini, gde je i bio u pritvoru, izjavila je danas njegova supruga Slobodanka Purda. ..Ona je rekla da je sada sve na advokatima, ali da su mediji pogrešno preneli reči njenog muža..."Koliko ja znam on nije rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.