Pupovac traži izvinjenje Milanovića za vređanje Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac traži izvinjenje Milanovića za vređanje Srba

Predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je danas da mu se lider SDP-a Zoran Milanović javio, nakon što je on u četvrtak žestoko kritikovao retoriku bivšeg premijera na račun Srbije, Srba i srpskog rukovodstva, kao i BiH, ali nije hteo da otkriva detalje tog razgovora.

Ipak, za regionalnu N1 TV Pupovac je rekao da ih taj razgovor nije približilo, već naprotiv udaljilo, te dodao da smatra da bi Milanović trebalo da se izvini za svoje postupke.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />"Ali zbog toga ne mora da ispašta ni cela stranka ni cela koalicija. Jedan član, makar bio i predsednik, ne može određivati kakvi će biti odnosi stranaka. Očekujemo ono što bi svako napravio - da narodima koje je povredio uputi poruke u kojima će iskazati svest da ih je povredio i da pokaže neophodnu političku kulturu", rekao je Pupovac.

Dodao je da je Milanović govorio o njemu ili bilo kojem akteru politike na hrvatskim prostorima, polemisao ili, kako je rekao,čak i izrugivao, to bi bilo dopušteno ili u granicama dopuštenog.

"Ovako, ako to govori o narodima i državama, to je ne samo nedopušteno, nego doista zahteva izvinjenje", rekao je Pupovac.

O samom razgovoru je rekao da je bolje da ne govori.

"Zato što ja razgovore koji su nejavni ne iznosim u javnost, a pogotovo ne želim da govorim o onome što ne bi doprinelo smirivanju odnosa i što bi moglo samo dodatno da pojača tenzije i zapravo pokaže da je stvar mnogo ozbiljnija nego što se čini", kaže Pupovac.

Upitan da li postoji sadržaj sastanka Zorana Milanovića i branitelja koji javnosti još nije poznat, Pupovac kaže da ne zna, kao što ne zna ni kako je došlo do tog snimanja i objavljivanja.

"Ali ono što je izašlo samo po sebi je dovoljno zabrinjavajuće i dovoljno opterećenje za samog Milanovića, i odnose stranaka, i odnose Hrvatske s jedne i Srbije i BiH sa druge strane", rekao je Pupovac.

Uporno odbijajući da kaže o čemu je razgovarao sa Milanovićem koji mu se javio lično, Pupovac je ipak poželeo da kaže:

"Da neko ko u ovom trenutku ne vidi da su odnosi spomenutih zemalja krajnje nategnuti i krajnje loši, i ko zbog neke šake glasova ide prosipati dodatnu šaku predrasuda, sebe doslovno stavlja pod znak pitanja. Milanović spada u kategoriju političara državnika. Ovakvim izjavama pridružuje se onima koji lože vatru verbalnog rata. To je nedopustivo i prema tome se treba postaviti najoštrije i najenergičnije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pupovac traži izvinjenje Milanovića za vređanje Srba

Izvor: Blic, 26.Avg.2016

Predednik Srpskog nacionalnnog veća Milorad Pupovac izjavio je danas da mu se lider SDP-a Zoran Milanović javio, nakon što je on u četvrtak žestoko kritikovao retoriku bivšeg premijera na račun Srbije, Srba i srpskog rukovodstva, kao i BiH, ali nije hteo da otkriva detalje tog razgovora...Ipak,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.