Protest u Zagrebu protiv promene imena Trga maršala Tita

Izvor: RTS, 23.Jun.2017, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Zagrebu protiv promene imena Trga maršala Tita

Nekoliko stotina građana okupilo se večeras na zagrebačkom Trgu maršala Tita, kako bi poslali poruku da se tom trgu ne sme menjati ime.
Organizatori skupa - Antifašistička liga Hrvatske i još nekoliko udruženja civilnog društva, istakli su da je Tito jedan od poslednjih simbola pobede nad nacizmom i ustaštvom u Drugom svetskom ratu.

Na skupu je bio i predsednik SDP-a Davor Bernardić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je rekao da je Hrvatska snažno utemeljena na antifašizmu i da tu ne sme biti nikakvih sumnji.
Bernardić je međutim dodao da Hrvatska trenutno ima više problema od promene imena trga, prenosi Jutarnji list.
"Verujem da svi znamo danas da postoje linije preko kojih se ne ide i postoje crte s kojih se ne uzmiče. Ta je crta ovaj Trg koji ime maršala Tita nosi to ime 71 godinu i nosiće ga barem još deset puta toliko", rekla je okupljenima ispred Hrvatskog narodnog pozorišta Snježana Banović, pozorišna rediteljka, i izazvala snažan aplauz okupljenih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROTEST U ZAGREBU Na stotine građana poslalo poruku protiv promene imena Trga maršala Tita

Izvor: Blic, 23.Jun.2017

Nekoliko stotina građana okupilo se na zagrebačkom Trgu marššala Tita, kako bi poslali poruku da se tom trgu ne sme menjati ime...Organizatori skupa, a to su Antifašistička liga Hrvatske i jošš nekoliko udruženja civilnog društva, istakli su da je Tito jedan od poslednjih simbola pobede nad...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.