Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Maj.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Jovo Ćuruvija

Brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, Jovo Ćuruvija, preminuo je u noći između subote u nedelje u Beogradu.

Ćuruvija je poslednjih petnaestak godina života proveo u potrazi za istinom o nalogodavcima i ubicama njegovog brata.

U jednom od poslednjih intervjua koji je dao, Ćuruvija je rekao da je država konačno priznala da je organizovala ubistvo njegovog brata.

“Nadam se da će biti pokrenut postupak protiv svih iz državnog aparata koji su učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u zločinu“, rekao je Ćuruvija sredinom aprila.

Vest da je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio optužnicu za ubistvo Slavka Ćuruvije zatekla je Jovu na lečenju u Onkološkoj klinici u Beogradu.

“Dočekao sam trenutak da mi se probudi nada da ću ipak doživeti pravdu za brata. Pošto nemam mnogo vremena, ostaje mi samo da se nadam da će se sve brzo završiti i da će Slavkove ubice biti kažnjene“, rekao je Ćuruvija u martu ove godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.