Ostavka hrvatske ministarke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2012, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka hrvatske ministarke

ZAGREB -

Hrvatska ministarka za zaštitu životne sredine Mirela Holi podnela je danas ostavku na tu funkciju pošto je u javnost procurela informacija da je intervenisala kod predsednika Uprave Hrvatskih železnica (HŽ) da suprugu jednog člana Socijaldemokratske partije (SDP) poštedi otkaza.

"Poštovani predsedniče Vlade, gospodine (Zorane) Milanoviću, podnosim vam ostavku na funkciju ministarke sledom činjenice da sam svojim nepromišljenim imejlom gospodinu Reneu Valčiću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsedniku Uprave HŽ Holdinga, nanela političku štetu Vladi", piše u pisanoj ostavci čiji sadržaj prenose hrvatski mediji.

Otkaz je rezultat afera koja je izbila juče pošto je Hrvatska televizija (HTV) objavila njen imejl Valčiću u kojem ga moli da razmotri mogućnost zadržavanja na poslu supruge SDP-ovog stranačkog kolege. Valčić je nije poslušao.

Mirela Holi je sinoć za HTV izjavila da nije reč o intervenciji, već o preporuci za, kako je rekla, humani odnos prema jednom od zaposlenih u HŽ-u.

"Nisam tražila da nekog zaposle, niti da mu se osigura viša pozicija, gospođa je dobila posao u vreme vlade Hrvatske demokratske zajednice na osnovu konkursa, a znate kako se priča o političkim imenovanjima", objasnila je Holijeva.

Ona je dodala da je samo upozorila da se "gospođa politički ne šikanira".

Pre nekoliko dana Mirela Holi je policiji prijavila pretnje smrću koje su mediji povezivali s najavom nove ministarke o sređivanju sistema otkupa PET ambalaže koji trenutno pogoduje određenim interesnim grupama.

Holijeva je drugi ministar u novoj hrvatskoj vladi levog centra koji je podneo ostavku. Pre nje iz zdravstvenih razloga ostavku je podneo Zlatko Komadina, bivši ministar saobraćaja, pomorstva i infrastrukture.

Vlada premijera Zorana Milanovića formirana je krajem 2011. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka urgirala za ženu partijskog druga

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jun.2012

ZAGREB - Hrvatska ministarka za zaštitu okoline Mirela Holi, članica vladajuće Socijaldemokratske partije, tražila je mejlom od predsjednika uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) Renea Valčića da zadrži na poslu jednu sekretaricu, inače ženu svog partijskog druga.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Hrvatska ministraka za životnu sredinu podnijela ostavku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jun.2012

Hrvatska ministarka za zaštitu životne sredine Mirela Holi podnela je danas ostavku na tu funkciju pošto je u javnost procurela informacija da je intervenisala kod predsjednika Uprave Hrvatskih železnica (HŽ) da suprugu jednog člana Socijaldemokratske partije (SDP) poštedi otkaza. "Poštovani...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ostavka hrvatske ministarke

Izvor: RTS, 07.Jun.2012

Mirela Holi, ministarka za zaštitu životne sredine u Vladi Hrvatske, podnela ostavku jer je od prvog čoveka "Hrvatske železnice" tražila da supruga njenog stranačkog kolege ne dobije otkaz u tom preduzeću...Hrvatska ministarka za zaštitu životne sredine Mirela Holi podnela je ostavku na tu...

Nastavak na RTS...

Ministarka podnela ostavku, htela da spasi posao mužu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2012

Hrvatska ministarka za zaštitu životne sredine Mirela Holi podnela je ostavku na tu funkciju pošto je u javnost procurela informacija da je intervenisala kod predsednika Uprave Hrvatskih železnica (HŽ) da suprugu jednog člana Socijaldemokratske partije (SDP) poštedi otkaza..."Poštovani predsedniče...

Nastavak na Vesti-online.com...

Hrvatska ministarka za životnu sredinu podnela ostavku

Izvor: S media, 07.Jun.2012

Hrvatska ministarka za zaštitu životne sredine Mirela Holi podnela je ostavku na tu funkciju pošto je u javnost procurela informacija da je intervenisala kod predsednika Uprave "Hrvatskih železnica" (HŽ) da suprugu jednog člana Socijaldemokratske partije (SDP) poštedi otkaza...Hrvatski premijer...

Nastavak na S media...

Milanović: Vlada ima određene standarde

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2012, 13:45

ZAGREB - Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas da mu je žao što je ministarka zaštite životne sredine i prirode Mirela Holi napustila Vladu, ali da je Vlada postavila određene standarde kojih će se držati.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.