Naser Orić saslušan u Tužilaštvu BiH

Izvor: RTS, 26.Jun.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naser Orić saslušan u Tužilaštvu BiH

Bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici Naser Orić saslušan je u Tužilaštvu BiH i određen mu je pritvor od 24 sata. U subotu će biti doneta odluka o tome da li će mu biti određen pritvor ili će se braniti sa slobode.
Naser Orić je, nakon sletanja na sarajevski aerodrom, predat Tužilaštvu BiH, koje protiv njega vodi istragu preuzetu od Okružnog tužilaštva u Bijeljini, piše portal >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << klix.ba.

Tužilaštvo je saslušalo Orića i predočilo mu koja mu se krivična dela stavljaju na teret.
Bivšem ratnom komandantu je određena mera zadržavanja od 24 sataa, a odluka o eventualnom predlogu za određivanje jednomesečnog pritvora ili puštanju na slobodu biće doneta u subotu.
Podsećamo, Orić je uhapšen 10. juna u Ženevi po srpskoj poternici za zločine počinjene u Zalazju kod Srebrenice.
Nakon hapšenja Oriću je određen ekstradicioni pritvor od 14 dana. U međuvremenu, Srbija je Švajcarskoj poslala zahtev za Orićevo izručenje, a zahtev za izručenje poslali su i istražni organi BiH. 
Švajcarska federalna kancelarija za pravosuđe odlučila je juče da Orića isporuči Bosni i Hercegovini zbog činjenice da se protiv Orića postupak vodi i u Tužilaštvu BiH, i zato što je dela za koja se tereti počinio u BiH.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Naser Orić stigao u Sarajevo, u pritvoru 24 sata

Izvor: RTS, 26.Jun.2015

Bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici Naser Orić saslušan je u Tužilaštvu BiH i određen mu je pritvor od 24 sata. Predlog za određivanje pritvora ili o puštanju da se brani sa slobode biće saopšten u subotu. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.