Na gimnaziji u Tuzima zastava Albanije, nema nastave

Izvor: Studio B, 28.Nov.2014, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na gimnaziji u Tuzima zastava Albanije, nema nastave

Gimnzijalci u Tuzima, varošici kraj Podgorice, pretežno nastanjene Albancima, niu danas dozvolili održavanje nastave, a na zgradi škole su istakli zastavu Albanije.

Portali u Crnoj Gori preneli su fotografije koje su im dostavili čitaoci, a koje pokazuju kako učenici ističu albanske zastave na školi u Tuzima i proslavljaju jedan od najzačajnijih albanskih praznika, Dan zastave Albanije - dan njene nezavisnosti.

Mediji navode da nisu uspeli da stupe u kontakt >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sa upravom gimnazije u Tuzima, jer je ona danas bila zatvorena.

Crnogorski zakon o upotrebi i isticanju nacionalnih simbola ne zabranjuje isticanje zastava manjinskih naroda u sredinima u kojima oni čine većinu, ali je uz njih obavezno isticanje državnih simbola Crne Gore.

Isticanje nacionalnih simbola dozvoljeno je tokom državnih i nacionalnih praznika manjinskih naroda.

Po fotografijama na portalima, na zgradi gimnazije u Tuzima, međutim nije bilo državne zastave Crne Gore.

Albanci kao Dan zastave slave 28. novembar kada je 1912. proglašena nezavisnost Albanije, formirane protiv volje njenih suseda, a priznate naredne godine, na Mirovnoj konferenciji velikih sila u Londonu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.