Na Drini ćuprija zajednička briga

Izvor: Mondo, 28.Nov.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Na Drini ćuprija" zajednička briga

O Mostu na Drini kod Višegrada uskoro će zajednički brinuti Srbija i BiH.

Bosna i Hercegovina (BIH) i Srbija uskoro bi trebalo da potpišu protokol kojim će se regulisati zajedničke aktivnosti na očuvanju Mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, spomenika iz osmanskog perioda.

Veće ministara BiH je utvrdilo Predlog osnova za zaključivanje Protokola o saradnji sa Vladom Srbije na očuvanju Višegradskog mosta, prenosi Anadolija.

"Radi očuvanja univerzalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vrednosti mosta, BiH i Srbija će preduzimati mere sa ciljem razmene informacija o aktivnostima koje utiču na promenu režima voda, a koje bi mogle dovesti do ugrožavanja stabilnosti mosta", saopštilo je Veća ministara BiH.

Mešovita radna grupa, koja će biti formirana, pratiće izveštaje Hidroelektrane Bajina Bašta i Hidroelektrane Višegrad o režimu rada, kao i izveštaje o drugim aktivnostima koje mogu uticati na stabilnost mosta i nadležnim telima predlagati odgovarajuće mere.

(Fonet Foto Wikipedia.org)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Srbija i BiH zajedno čuvaju most u Višegradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2012

Savet ministara Bosne i Hercegovine utvrdio je danas predlog osnova za zaključivanje protokola o saradnji sa Vladom Srbije na očuvanju mosta Mehmed paše Sokolovića u Višegradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.