Mandić tuži Katnića u Srbiji

Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2017, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandić tuži Katnića u Srbiji

Lider Demokratskog Fronta saslušan zbog pretnji specijalnom državnom tužiocu PODGORICA - Nema domaćeg ni međunarodnog suda na kojem nećemo goniti Milivoja Katnića - kazao je u utorak Andrija Mandić, lider DF, posle saslušanja. - Ovih dana ćemo Tužilaštvu Srbije podneti krivičnu prijavu protiv, kako je kazao, kriminalne bande na čijem čelu je specijalni državni tužilac, a koja se na teritoriji Srbije bavila švercom oružja. Lider DF Andrija Mandić, inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << saslušan je u utorak u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu zbog pretnji koje je sredinom marta uputio glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću poručujući mu između ostalog da će platiti kad-tad. - Za razliku od mnogih kojima je naneo nepravdu i zlo, a koji su prešli preko toga, sa mnom je potpuno drugi slučaj, i zbog ovoga laganja, podmetanja, vređanja i izmišljanja, maltretiranja naših ljudi, hapšenja Mihaila Čađenovića i pokušaja našeg hapšenja, platiće kad-tad - samo je deo pretnji koju je sredinom marta lider DF uputio Katniću. Nakon saslušanja, Mandić je održao pres konferenciju sa koje je poručio da borba ulazi u novu fazu. - Borba DF i režima ušla je u novu, višu fazu, jer režim zloupotrebljava institucije u borbi protiv nas. Dokumentacija koju ima Tužilaštvo ne sadrži, nijedan, pa čak, ni lažni dokaz koji bi nas povezao sa ljudima koji su bili u Crnoj Gori i koji bi nas povezao sa kriminalnim aktivnostima - kazao je Mandić nakon saslušanja. Kako je dodao, posredi je samo, lična loša namera da se nanese šteta DF - kazao je on, i dodao da će DF ići do kraja. Politička borba u Crnoj Gori, kako je rekao Mandić, nastavlja se povećanim intenzitetom. Milivoje Katnić je naredio, prema rečima Jovana Vučurovića, poslanika DF, članu kriminalne organizacije Paji Velimiroviću da na teritoriji susedne države kupi oružje i to 50 automatskih pušaka i drugu opremu za likvidaciju protivnika kriminalne organizacije. Istovremeno je preko drugog člana kriminalne organizacije, Saše Sinđelića, obezbedio novac za kupovinu oružja, a o svemu ovome postoje konkretni dokazi kroz evidenciju prisluškivanih razgovora članova kriminalne organizacije. OBRAČUN ORUŽJE je bilo namenjeno za likvidaciju lidera DF i obračun sa našim pristalicama i glasačima, što potvrđuju konkretni materijalni dokazi a kojima raspolažu istražni organi Srbije - navodi Jovan Vučurović.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mandić: Idemo do kraja da istjeramo pravdu, Katnić će platiti makar na međunarodnom sudu

Izvor: Vostok.rs, 28.Mar.2017

Velika borba koja se vodi između režima i DF-a ulazi u jednu drugu fazu, kada režim Mila Đukanovića zloupotrebljava sve državne institucije u političkoj borbi protiv DF-a, kazao je na današnjoj konferenciji za štampu lider NSD-a i član Predsjedništva DF-a Andrija Mandić.. . On je napomenuo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.