Mađarska otkupila od Rusije udeo u MOL-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2011, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska otkupila od Rusije udeo u MOL-u

BUDIMPEŠTA -

Vlada Mađarske saopštila je danas da je otkupila 21,2 odsto udela u naftnoj i gasnoj kompaniji MOL od ruske naftne firme "Surgutnjeftegaz".

Ministar za nacionalni razvoj Tomaš Felegi je izjavio da će Mađarska tu kupovinu, vrednu 1,88 milijardi evra (2,65 milijarde dolara), finansirati uz pomoć zajma koji je ranije dobila od Međunarodnog monetarnog fonda.

On je najavio da će sporazum o otkupu udela biti kompletiran do 31. avgusta, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << AP.

Premijer Mađarske Viktor Orban je izjavio da su pregovori sa ruskom stranom bili "teška borba" koja je trajala godinu dana i da će ta kupovina smanjiti mađarsku energetsku zavisnost.

"Surgutnjeftegaz" je 2009. kupio udeo u kompaniji MOL od austrijskog OMV za 1,4 milijarde evra (1,9 milijardi dolara u to vreme), što je mađarska kompanija ocenila kao neprijateljsku kupovinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska otkupila od Rusije udeo u kompaniji MOL

Izvor: Economy.rs, 24.Maj.2011

Vlada Mađarske saopštila je danas da je otkupila 21,2 odsto udela u naftnoj i gasnoj kompaniji MOL od ruske naftne firme "Surgutnjeftegaz".

Nastavak na Economy.rs...

Mađarska od Rusije otkupila udeo u MOL-u

Izvor: S media, 25.Maj.2011, 11:34

Vlada Mađarske saopštila je da je otkupila 21,2 odsto udela u naftnoj i gasnoj kompaniji MOL od ruske naftne firme "Surgutnjeftegaz". ..Ministar za nacionalni razvoj Tomaš Felegi izjavio je juče da će Mađarska tu kupovinu, vrednu 1,88 milijardi evra (2,65 milijarde dolara), finansirati uz pomoć...

Nastavak na S media...

U AUSTRALIJI, PO PRVI PUT, JEDNA ŽENA JE NAJBOGATIJA

Izvor: Kurir, 25.Maj.2011

KAMBERA - Vlasnica niza rudnika, sa bogatstvom od preko 10 milijardi dolara, postala je prva žena u Australiji koja je proglašena za najbogatiju osobu na kontinentu u poslednjih godinu, pišu danas australijski mediji...Bogatstvo Đine Rejnhart (57) potiče od rudnika gvožđa njenog oca, ali kompanija...

Nastavak na Kurir...

Pregovori sa MMF-om biće završeni u petak

Izvor: S media, 25.Maj.2011

Razgovori Vlade Srbije sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda biće završeni u petak, kako najavljuje Mirko Cvetković. ..Razgovori sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) biće završeni u petak 27. maja usvajanjem zajedničkog dokumenta "edmemoar" koji će sadržati planove koje treba...

Nastavak na S media...

Mađari otkupili od Rusa 21 % MOL-a

Izvor: B92, 25.Maj.2011

Budimpešta -- Vlada Mađarske saopštila je da je otkupila 21,2 odsto udela u naftnoj i gasnoj kompaniji MOL od ruske naftne firme Surgutnjeftegaz...Ministar za nacionalni razvoj Tomaš Felegi je izjavio da će Mađarska tu kupovinu, vrednu 1,88 milijardi evra (2,65 milijarde dolara), finansirati uz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.