MUP RH: U Hrvatsku dosad ušlo 111.150 izbeglica

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2015, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP RH: U Hrvatsku dosad ušlo 111.150 izbeglica

U Hrvatsku je dosad ušlo 111.150 izbeglica, objavilo je večeras na svom sajtu hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Od ponoći do 21 sat, u Hrvatsku je preko graničnih prelaza Tovarnik i Bapska ušlo 4.449 izbeglica, koji su tokom dana prevoženi do mađarske granice autobusima i vozovima. Trenutno se u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi 711 osoba, naveo je MUP Hrvatske. MUP i dalje očekuje priliv izbeglica s područja Srbije, prenela je Hina. Kako je saopšteno, od 19 >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << časova počelo je postepeno normalizovanje prevoza međunarodnih i pograničnih vozova na graničnim prelazima sa Slovenijom i Srbijom. Prvi voz koji će saobraćati celu relaciju biće Beograd-Cirih, posle čega će uslediti postupna normalizacija saobraćanja ostalih vozova na graničnim prelazima sa Srbijom i Slovenijom, osim vozova na liniji Beograd-Ljubljana i obrnuto, koji i dalje neće voziti na području Republike Hrvatske. Istovremeno, zbog vanredne situacije s izbeglicama i dalje ostaje na snazi obustava saobraćaja međunarodnih i pograničnih vozova na graničnim prelazima s Mađarskom.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Hrvatsku dosad ušlo 111.150 izbeglica

Izvor: Studio B, 05.Okt.2015

U Hrvatsku je dosad ušlo 111.150 izbeglica, objavilo je na svom sajtu hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova...Od ponoći do 21 sat, u Hrvatsku je preko graničnih prelaza Tovarnik i Bapska ušlo 4.449 izbeglica, koji su tokom dana prevoženi do mađarske granice autobusima i vozovima...Trenutno...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.