Krivične prijave protiv Djukanovića i Berluskonija

Izvor: S media, 15.Feb.2011, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave protiv Djukanovića i Berluskonija

Opozicioni Pokret za promene (PzP) podneo je danas krivičnu prijavu protiv bivšeg premijera Crne Gore Mila Djukanovića i predsednik Vlade Italije Silvija Berluskonija, kao i protiv još sedam osoba, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj tokom privatizacije Elektroprivrede Crne Gore i Crnogorskog elektroprenosa.

Krivične prijave su podnete i protiv potpredsednika crnogorske vlade Vujice Lazovića i bivšeg minstra Branimira Gvozdenovića, trojice rukovodilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Elektroprivrede i Crnogorskog elektroprenosa, kao i protiv predsednika Komisije za hartije od vrednosti Zorana Djikanovića.

Prijave su podnete zbog sumnje da su oni zloupotrebili ovlašćenja da bi se pri privatizaciji crnogorske elektro-eneregetske kompanije, italijanskim interesnim grupama omogućilo preuzimanje energetskog sektora Crne GOre.

Mićunović i Đukanović zaratili zbog građevinske afere Zavala

Lider PzP Nebojša Medojević je na konferenciji za novinare ocenio da taj posao "ima sve elemente veleizdaje" i najavio da će pozvati gradjane na proteste ukoliko izostane reakcije državnih organa.

Djukanović: Nema ničeg tajnog u mom povlačenju

Djukanović i Berlsukoni su, kako smatra PzP, su zloupotrebom ovlašćenja i službenog položaja pribavili imovinsku korist italijanskim kompanijama A2A i Terna na štetu Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), države i gradjana.

Italijanska A2A poseduje 43,7 odsto akcija EPCG.

PzP traži hitnu istragu jer su osumnjičeni "proizveli materijanu štetu" koja u naredne četiri godine može iznositi više od 100 miliona evra godišnje.

Navodi se i da će A2A preuzeti EPCG, a da će Terna preuzeti Prenos, kao i da će izgraditi "pogubne" hidro elektrane na Morači, zbog čega bi Crna Gorala morala da se zaduži u iznosu od 150 milona evra.

Medojević je rekao da očekuje da će se ovim povodom oglasiti i crnogorski premijer Igor Lukšić.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PzP tužio Đukanovića i Berluskonija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2011

PODGORICA -..Pokret za promjene (PZP) saopštio je danas da je zbog jednog posla u privatizaciji, podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića i predsednik Vlade Italije Silvija Berluskonija, kao i protiv još sedam osoba...Prijave su podnete zbog sumnje da su oni zloupotrebili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

KRIVIČNE PRIJAVE I PROTIV ĐUKANOVIĆA I BERLUSKONIJA

Izvor: Kurir, 15.Feb.2011

PODGORICA- Opozicioni Pokret za promene (PzP) podneo je krivičnu prijavu protiv devet osoba, među kojima su i bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović i italijanski premijer Silvio Berluskoni, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj tokom privatizacije Elektroprivrede Crne Gore i Crnogorskog...

Nastavak na Kurir...

Podnete krivične prijave protiv Đukanovića i Berluskonija

Izvor: Glas javnosti, 16.Feb.2011, 07:13

PODGORICA- Opozicioni Pokret za promene (PzP) podneo je krivičnu prijavu protiv devet osoba, među kojima su i bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović i italijanski premijer Silvio Berluskoni, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj tokom privatizacije Elektroprivrede Crne Gore i Crnogorskog...

Nastavak na Glas javnosti...

PZP podnio krivičnu prijavu protiv Đukanovića i Berluskonija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Feb.2011

Pokret za promjene saopštio je danas da je zbog jednog posla u privatizaciji, podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića i predsjednik Vlade Italije Silvija Berluskonija, kao i protiv još sedam osoba. Prijave su podnijete zbog sumnje da su zloupotrijebili ovlašćenja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.