Kreditno zaduženi, a nemaju pojma o tome

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2016, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreditno zaduženi, a nemaju pojma o tome

U nizu svakovrsnih afera i malverzacija koje potresaju Crnu Goru, ono što se dogodilo u malenom Kolašinu je zaista nečuveno. Čak oko 370 žitelja tog grada nedavno je saznalo da su kreditno zaduženi kod Atlas banke. Pojma nemaju o čemu se radi, nisu prekoračili prag poslovnice te banke, niti su videli jednog centa kredita koji im je pripisan kao dug.

Klupko je počelo da se odmotava kad je specijalni tužilac naložio istragu i zatražio od osnovnog tužioca iz Kolašina >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da proveri navodne zloupotrebe troje službenika poslovnice Atlas banke u Kolašinu. Ispostavilo se da je po sredi masovna pljačka građana koju su bivši službenici ove poslovnice (za sada im spominju samo inicijale) vršili uz pomoć činovnika pojedinih kolašinskih preduzeća i ustanova.

Među žrtvama je i Željko Lisičić koji već 20 godina uzaludno obija pragove zavoda za zapošljavanje i preživljava kao nadničar. On se, međutim, našao na spisku od oko 200 svedoka koji su prošli kroz kancelariju javnog tužioca. Bio je zaprepašćen kad mu je tužilac saopštio da je dobio kredit od 5.000 evra kod Atlas banke.

Na njegovu tvrdnju da on o tome ništa ne zna, da je nezaposlen, pa prema tome i kreditno nesposoban, tužilac mu je pokazao uredno potpisanu i pečatom overenu potvrdu Komunalnog preduzeća iz Kolašina da je on njihov radnik, kao i ostalu kreditnu dokumentaciju u kojoj su upisani svi njegovi lični podaci.

- Verujem da sam jedan od najugroženijih Kolašinaca. Samo ja znam kako preživljavam u kući u kojoj već devet meseci nema struje koju su mi isključili jer nemam novca da je platim - kaže ovaj ojađeni mladi čovek. On ne želi da se bavi time ko je zloupotrebio njegovo ime i lične podatke i uzeo novac na njegovo ime, to neka raspliću tužioci i sudije, ali se sprema da tuži Komunalno preduzeće.

- Kad su me "zaposlili", tražiću da mi isplate i zarade sve od dana kada su izdali potvrdu da sam zaposlen u toj firmi do trenutka kada mi zvanično saopšte i izdaju potvrdu da mi je prestao radni odnos - kaže Željko Lisičić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.